Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În septembrie 2007, doi realizatori ai unei emisiuni culinare a unui post local de televiziune din Baia Mare, Titi Petruţiu şi Dan Cordea, au gătit un gulaş de 7,3 tone. 170 de voluntari i-au ajutat pe cei doi bucătari la pregătirea mâncării, suficiente pentru 21.000 de persoane. Pentru prepararea gulaşului s-au folosit circa o tonă de carne, o tonă şi jumătate de cartofi, sute de kilograme de ardei, morcovi, ţelină şi alte zarzavaturi. Vasul în care s-a pregătit gulaşul, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri, are 2,5 metri înălţime şi 3 metri în diametru. Pentru ca să poată amesteca ingredientele, bucătarii s-au folosit de linguri confecţionate special, amintind de nişte... vâsle. Reprezentantul Guinness World Records a omologat recordul, umplându-i de mândrie pe băimăreni.

Add comment


Security code
Refresh