Main menu

header

Delicii marocane

522 26 1de Alina Anghel

Bucătăria marocană este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune, fiind echivalentul nord-african al preparatelor din bucătăria franțuzească. Specialitățile și rețetele marocane sunt numeroase, necesitând o multitudine de condimente, ce obligă la o bună pregătire teoretică a celui care le prepară pentru ca aromele să fie unice, și niciun condiment să nu prevaleze asupra celuilalt. Preparatele sunt realizate în general pentru a fi servite cu mâinile: ingredientele pentru salate sunt tăiate în bucăți mici, carnea este fiartă timp îndelungat, până se ia de pe os, ca să poate fi desprinsă cu ușurință și servită cu o bucată de pâine, iar plăcintele și deserturile sunt astfel împărțite și modelate încât să fie servite dintr-o singură îmbucătură.

Unturi aromate de casă

521 26 1de Raluca Grințescu

Unturile compozite (sau unturi compuse) conţin unt, rece sau cald, la care sunt adăugaţi diferiţi asezonatori: mirodenii şi amestecuri de mirodenii, ierburi aromate, condimente, coajă rasă şi sucuri de citrice sau de la alte fructe, uleiuri aromate, lichioruri, rom, miere, siropuri, oţeturi aromate, sosuri, legume condimentare, sare, anşoa, creveţi uscaţi etc. Dacă ingredientele aromatice au fost gătite, sunt lăsate întotdeauna să se răcească înainte de a le încorpora în untul rece.

Fiţi atenţi la cumpărăturile pentru Paşte!

520 24 1de Dana Purgaru

Pentru a fi siguri că achiziționați alimente sigure și că veți fi feriți de intoxicații alimentare este bine să cumpărați numai produse proaspete, comercializate în locurile special amenajate. Iată ce vă mai recomandă specialiștii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Deserturi ciudate, dar... savuroase

518 25 1de Raluca Grințescu

V-ați plictisit de aceleaşi preparate pe care le făcea şi bunica dumneavoastră acum 20 de ani? V-ați plictisit să stați în bucătărie şi să faceți aceleaşi lucruri? Ați nimerit numai bine, pentru că vă vom prezenta câteva deserturi mai altfel.

Desertul extrem de dulce:halvaua

517 26 1de Raluca Grințescu

Halvaua este un desert binecunoscut mai ales în ţările orientale şi adesea însoţeşte cafeaua sau ceaiul. Dar la fel de bine poate fi mâncată şi la finalul unei mese. De fapt, halvaua a fost una dintre găselniţele gurmanzilor indieni, transmisă mai departe în Asia de Vest, în Peninsula Balcanică, dar şi în zona mediteraneană. Pentru diferite culturi, nume diferite. Astfel, era numită „halava” (în limba sanscrită), „halvah” (în limba iudaică), „halawi” (în limba arabă), „helva” (în limba turcă) sau „halwa” (în limba indiană). Creativitatea şi-a spus cuvântul, fiecare popor adaptând reţeta pe gustul său. Totuşi, ca elemente comune s-au păstrat: grișul, zahărul şi nucşoara. Iată câteva rețete simple și savuroase pe care le puteți prepara chiar acasă!