Main menu

header

Unturi aromate de casă

521 26 1de Raluca Grințescu

Unturile compozite (sau unturi compuse) conţin unt, rece sau cald, la care sunt adăugaţi diferiţi asezonatori: mirodenii şi amestecuri de mirodenii, ierburi aromate, condimente, coajă rasă şi sucuri de citrice sau de la alte fructe, uleiuri aromate, lichioruri, rom, miere, siropuri, oţeturi aromate, sosuri, legume condimentare, sare, anşoa, creveţi uscaţi etc. Dacă ingredientele aromatice au fost gătite, sunt lăsate întotdeauna să se răcească înainte de a le încorpora în untul rece.

Fiţi atenţi la cumpărăturile pentru Paşte!

520 24 1de Dana Purgaru

Pentru a fi siguri că achiziționați alimente sigure și că veți fi feriți de intoxicații alimentare este bine să cumpărați numai produse proaspete, comercializate în locurile special amenajate. Iată ce vă mai recomandă specialiștii de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC).

Deserturi ciudate, dar... savuroase

518 25 1de Raluca Grințescu

V-ați plictisit de aceleaşi preparate pe care le făcea şi bunica dumneavoastră acum 20 de ani? V-ați plictisit să stați în bucătărie şi să faceți aceleaşi lucruri? Ați nimerit numai bine, pentru că vă vom prezenta câteva deserturi mai altfel.

Desertul extrem de dulce:halvaua

517 26 1de Raluca Grințescu

Halvaua este un desert binecunoscut mai ales în ţările orientale şi adesea însoţeşte cafeaua sau ceaiul. Dar la fel de bine poate fi mâncată şi la finalul unei mese. De fapt, halvaua a fost una dintre găselniţele gurmanzilor indieni, transmisă mai departe în Asia de Vest, în Peninsula Balcanică, dar şi în zona mediteraneană. Pentru diferite culturi, nume diferite. Astfel, era numită „halava” (în limba sanscrită), „halvah” (în limba iudaică), „halawi” (în limba arabă), „helva” (în limba turcă) sau „halwa” (în limba indiană). Creativitatea şi-a spus cuvântul, fiecare popor adaptând reţeta pe gustul său. Totuşi, ca elemente comune s-au păstrat: grișul, zahărul şi nucşoara. Iată câteva rețete simple și savuroase pe care le puteți prepara chiar acasă!

Varietăţi de găluşte

516 26 1de Dana Purgaru

Toată lumea știe cum arată găluștele clasice, din griș și din ou, și mulți se pricep să le și prepare. Însă puțină lume cunoaște faptul că acestea pot fi gătite și altfel, din mălai, din brânză și chiar și din carne. De aceea vă prezentăm câteva idei care, cu siguranță, vi se vor părea interesante și apetisante.

camp oct 2

camp 300x2507