Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Minunea fermentată a gastronomiei coreene: Kimchi

592 26 1de Raluca Grințescu

Kimchi este o garnitură tradiţională coreeană picantă, acră şi sărată, preparată dintr-o mare varietate de legume fermentate, asezonate cu condimente şi mirodenii. Ingredientele comune includ: varză chinezească, ridichi, usturoi, ardei roşu, ceapă verde, ghimbir, sare şi zahăr. Cele mai gustoase kimchi sunt stocate în temperatura camerei timp de aproximativ şase luni pentru a ajunge la o aromă completă. Kimchi se serveşte alături de orice preparat, însă este, de asemenea, un ingredient principal în multe dintre preparatele coreene tradiţionale, cum ar fi tocană de kimchi (kimchi jjigae), supă de kimchi (kimchiguk), orez prăjit cu kimchi (kimchi bokkeumbap), clătite cu kimchi (kimchijeon).

Dovlecei în fel şi chip

591 26 1de Dana Georgescu

Vremurile în care pe tarabele din piețele noastre se găsea un singur fel de dovlecei au apus. Odată cu pătrunderea în grădinile fermierilor români a semințelor de pe alte meleaguri, am aflat și noi că această minunată legumă, originară din America, sățioasă și sănătoasă, are la fel de multe forme, culori, lățimi și lungimi ca și chipurile din jurul nostru, un motiv în plus de a ne bucura și mai mult de ea.

Desertul cu nostalgie: checul

590 26 1de Adrian Barna

Checul reprezintă unul dintre cele mai simple şi gustoase deserturi pregătite de zeci de ani în gospodăriile româneşti. De chec se leagă cele mai multe dintre amintirile aniversărilor, onomasticilor şi sărbătorilor autohtone. Cine nu rememorează cu plăcere mesele îmbelşugate în jurul cărora se adunau, cu diverse ocazii, familia şi prietenii apropiaţi, ce se încheiau adesea cu platouri pe care stăteau, frumos aşezate, felii de chec cu rahat, cacao sau cu diverse fructe? Iată câteva reţete care să vă inspire pentru următoarea ocazie în care vă doriţi să pregătiţi un desert… cu nostalgie.

Cocteiluri cu şampanie

589 26 1de Gabriela Militaru

Vara este în toi și nimic nu este mai potrivit pentru a domoli canicula ca un cocteil delicios. Adăugați șampanie la cupa preferată și obțineți o băutură fină ce poate fi servită în orice moment al zilei.

Delicii cu caise

588 26 1de Dana Purgaru

Așa cum o poveste bună ne încântă sufletul timp de câteva zile și ne hrănește imaginația, caisele, aceste fructe cu gust dulce-acrișor, delicat, alintă papilele gustative și ne oferă o senzație de satisfacție care durează. Prin puterea alchimiei din oală însă, magia ce se petrece atunci când băgăm în gură un astfel de fruct bine copt, zemos, plin de sănătate poate fi exploatată în fel și chip. Iată câteva idei de rețete ce vor pune și mai mult în valoare savoarea micilor fructe înrudite cu prunele, ce provin din zona Chinei și sunt pline de vitamine, minerale și fibre alimentare.