Main menu

header

Poftiţi la Kebab!

515 26 1de Raluca Grințescu

Când vine vorba despre Turcia, toată lumea se gândește la plaje superbe, istorie tumultuoasă, obiceiuri vechi și atracții minunate. Trebuie însă amintită și arta culinară, deoarece multe preparate turcești sunt renumite. Kebabul este una dintre mâncărurile populare și apreciate pe întregul mapamond. Astăzi vă prezentăm diverse tipuri de kebaburi.

Pe urmele trufelor româneşti...

514 24 1de Raluca Grințescu şi Silviu Dobrescu

Trufa este corpul cărnos al unor tipuri de ciupercă ce cresc sub pământ sau sub stratul de frunze moarte din păduri și aparțin încrengăturii Ascomyta, una dintre cele mai mari grupe din regnul Fungi. Trufele sunt rezultatul unui proces de simbioză, numit micoriză, care se întâmplă natural, între rădăcinile unor copaci și miceliul anumitor ciuperci. Ele apar primăvara și pot fi găsite de-a lungul anului în strânsă legătură cu anumite specii de arbori: fag, plop, stejar, mesteacăn, carpen, alun și pin. Preferă solurile argiloase sau calcaroase, bine drenate, alcaline sau neutre. Trufele cresc și pe teritoriul României, unde se găsesc, în principal, șase specii.

Preparaţi-vă singuri muştarul preferat

513 26 1de Raluca Grințescu

Muştarul este unul dintre condimentele cel mai cunoscute şi mai populare. Oferta de sortimente de muştar este nelimitată, el însoţind preparate devenite simboluri culinare pentru diverse ţări. Se pare că, iniţial, el a fost cultivat în China, după care s-a răspândit în întreaga lume.

Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare

511 26 1de Cătălina Tăgârță

V-ați întrebat vreodată ce ați face dacă micuțul dumneavoastră ar fi diagnosticat cu alergie la proteinele din lapte animal sau din ou? Pentru Alina Constantinescu, provocarea nu a constat doar în adoptarea unui nou stil de viață, ci și în găsirea unei grădinițe unde nevoile copilului său să fie înțelese și unde să poată fi îngrijit pe măsură. Iar cum acest lucru nu a fost posibil, mămica s-a văzut nevoită să fondeze propria instituție (Grădinița Club Nuki), unde i-a ajutat și pe alți copii cu diverse alergii. Așa a întâlnit-o pe Oana Popescu, iar cele două mămici s-au gândit să vină în ajutorul tuturor părinților, astfel că, de curând, au lansat cartea: „Bucate delicioase pentru copii cu alergii alimentare”.

Picanterii în bucătărie

510 26 1de Dana Purgaru

Vă numărați printre amatorii de ardei iute și adorați preparatele care „pișcă” papilele gustative? Aveți în familie sau printre oaspeți persoane care se dau în vânt după senzațiile tari în gastronomie? Ei bine, iată câteva idei numai bune de gustat de cei mai viteji.

camp oct 2

camp 300x2507