Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete pe bază de fasole

de Cristina Tache

Se presupune că fasolea are peste 8.000 de ani. Aceasta este una dintre cele „trei surori” ale bucătăriei Americii precolumbiene, alături de porumb şi de dovleac. Fasolea a fost „importată” din America în Europa în anul 1529, de Piero Valeriano, pentru Papa Clement al VII-lea. Astăzi se întâlneşte în bucătăriile tuturor popoarelor. Există 30.000 de soiuri, din care se cultivă peste 500. Fasolea este una dintre cele mai complexe alimente, conţinând proteine şi carbohidraţi complecşi, celuloză solubilă şi insolubilă. De asemenea, mai conţine şi substanţe anticancerigene. Dacă v-am convins şi pentru că suntem în Postul Crăciunului, încercaţi următoarele reţete:

Trucuri în bucătărie (IV)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Reţete pentru zilele cu dezlegare la peşte

de Cristina Tache

În Postul Crăciunului este dezlegare la peşte, untdelemn şi vin în sâmbetele şi în duminicile din perioada 21 noiembrie - 20 decembrie, precum şi în sărbătorile cu cruce roşie din această perioadă: Intrarea în Biserică a Maicii Domnului (21 noiembrie), Sfântul Apostol Andrei (30 noiembrie) şi Sfântul Ierarh Nicolae (6 decembrie). Mai este dezlegare în zilele: 3, 7, 17 decembrie, precum şi în ziua în care se prăznuieşte hramul bisericii numai în parohia respectivă. Pentru a vă bucura de sărbătorile în care credincioşii au voie să mănânce carne de peşte, vă propunem următoarele reţete:

Trucuri în bucătărie (III)

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Reţete cu orez

de Cristina Tache

Orezul, tradiţional la asiatici, este folosit acum în toată lumea la prepararea a nenumărate feluri de mâncare. Este un aliment complet, deoarece conţine toate elementele nutritive esenţiale pentru sănătatea noastră. Fie că îl folosim pe post de garnitură pentru alte alimente sau îl consumăm ca fel de mâncare principal, orezul este gustos şi poate fi folosit în foarte multe combinaţii culinare. Vă propunem câteva reţete pe bază de orez din diverse culturi ale lumii.