Main menu

header

Dăruiţi-vă inima de Sfântul Valentin!

  La 14 februarie, lumea este cuprinsă de febra iubirii. Pentru a vă dărui inima nu este necesar un transplant, ci puteţi opta pentru pregătirea surprizelor dulci, în formă de inimioară.

Fursecurile iubirii

  Deoarece de Sfântul Valentin se dăruiesc bomboane sau dulciuri sub formă de inimă, vă propunem o reţetă minunată, cu care vă veţi impresiona partenerul de viaţă, mai ales că dumneavoastră veţi fi „creatorul” surprizei dulci.
Ingrediente: 300 g făină (cernută), 50-60 g migdale măcinate, 150 g zahăr, 150 g unt, două gălbenuşuri şi un ou întreg, 150-200 g dulceaţă de vişine, zahăr pudră (din abundenţă) şi un pliculeţ cu zahăr vanilat.
Mod de preparare: amestecaţi făina, zahărul, migdalele, zahărul vanilat cu ouăle şi

Dulciuri pentru diabetici

  Conform statisticilor de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Federaţia Internaţională de Diabet, aproximativ 5% din populaţia României se află în evidenţele medicale ca suferind de diabet. Toate tipurile de diabet au simptome similare, deoarece aceste forme se caracterizează prin prezenţa unei cantităţi mari de zahăr sau de glucoză în sânge. Aceasta apare deoarece organismul nu mai e capabil să utilizeze glucoza ca sursă de energie. Restricţiile la zahăr constituie o adevărată problemă pentru persoanele diabetice. Noi vă vom prezenta câteva reţete menite să vă îndulcească, chiar dacă suferiţi de diabet zaharat.

Prăjitură cu ciocolată

Preparate de lux

  Sunt cerute şi consumate în cele mai exclusiviste restaurante şi hoteluri din lume. Preţurile lor depăşesc imaginaţia, dar se justifică prin metodele specifice de preparare şi mai ales prin raritatea ingredientelor. Iată câteva dintre cele mai luxoase preparate ce fac deliciul celor cu dare de mână.

Foie Gras

  Celebrul pateu Foie Gras se prepară din ficat de gâscă sau de raţă. Pentru a obţine această delicatesă, trebuie ca păsările să fie hrănite printr-un mecanism special. După

Să învăţăm să facem sushi

  Cea mai populară mâncare japoneză este sushi. Am auzit de atâtea ori despre acest preparat, am văzut actorii din filmele americane consumându-l, dar nu l-am încercat niciodată. În România a pătruns de ceva timp moda restaurantelor cu specific exotic, dar preţurile sunt cam piperate. De aceea, astăzi vă propunem să încercaţi sushi, preparat de dumneavoastră.
Ingrediente
În principiu, sushi se prepară dintr-o bucată de peşte pusă pe o mică buletă de orez, înfăşurate într-un fel de hrean japonez, numit wasabi. Aşadar, aveţi nevoie de:
Orez: se amestecă împreună cu oţet de orez, zahăr şi sare, şi apoi este răcit la temperatura camerei;

Altfel de sarmale

  Chiar dacă perioada Sărbătorilor de iarnă a trecut, iar vremea caltaboşilor, cârnaţilor, piftiei s-a cam dus, nu înseamnă că gospodinele nu mai pun pe masă bunătăţi precum friptură de porc sau tradiţionalele sarmale. În acest număr vă propunem un altfel de sarmale, pe toate gusturile, chiar şi pentru... vegetarieni.

Cu păstrăv (sau orice fel de peşte)

Ingrediente: un kilogram de peşte (păstrăv), o ceaşcă de orez, trei-patru cepe, patru morcovi de mărime medie, cimbru după gust, două linguri cu bulion, o varză murată.
Mod de preparare: prăjiţi bine peştele, curăţaţi-l de piele şi îi scoateţi cu atenţie oasele.

camp oct 2

camp 300x2507