Main menu

header

Monalisa comestibilă la Beijing!

  Replici ale unor tablouri celebre, precum „Mona Tofu”, cu ochii din boabe de piper şi părul din foi de varză, şi „Cabbage Monroe”, o versiune vegetală a celebrei lucrări a lui Andy Warhol din 1967, „Marilyn Monroe” au fost incluse într-o expoziţie de artă contemporană vernisată la Beijing.

Reţete celebre (II)

  Arome cu parfum de istorie, amestecuri de ingrediente şi de fapte, toate acestea dau savoare grastronomiei de lux. Marii bucătari ai lumii pregătesc aceste preparate celebre după reţetele iniţiale, inspirate de personaje celebre şi faptele lor. Încercaţi-le şi dumneavoastră.

Retete celebre (I)

  Sunt cele mai scumpe preparate din lume, iar cei care îşi permit să le consume frecvent le apreciază pentru savoarea inconfundabilă. În spatele lor se ascund poveşti deosebite, bucătari rafinaţi şi personalităţi marcante. Vă propunem reţetele unora dintre cele mai renumite şi mai luxoase mâncăruri create de maeştri ai gastronomiei de-a lungul istoriei.

La Taverna lui Romică

  Restaurantul unde se întâlnesc vedetele care preferă bucatele tradiţionale româneşti şi vinurile vechi
  În ultima perioadă, tot mai multe vedete îşi deschid localuri de lux, „asezonate” cu nota proprie a personalităţii lor. Restaurantul îndrăgitului actor Romică Ţociu, „La Taverna lui Romică”, a devenit, chiar la puţin timp de la inaugurare, locul preferat al VIP-urilor, dar şi al celor îndrăgostiţi de mâncarea „ca la mama acasă”.

Un stat, un popor, o băutură! (II)

  Aproape fiecare stat are o băutură tradiţională şi, aşa cum vă promiteam în numărul trecut, continuăm prezentarea unor licori specifice diverselor naţiuni de pe mapamond.

  Peru - pisco
  Calmii şi blânzii peruani au o băutură tradiţională extraordinară: pisco. Acest coniac foarte aromat se prepară din struguri presaţi în vase de lut, ce se numesc… pisko. Peste struguri se adaugă drojdie şi zahăr, ce accentuează fermentaţia. Vinul obţinut în acest fel este lăsat la distilat şi apoi „pus la învechit” în butoaie de stejar. Un litru de pisco se obţine din şapte-opt kilograme de struguri. Localnicii beau pisco amestecat cu suc de lămâie şi zahăr.