Main menu

header

Cocteilurile, bogăţia meselor speciale!

  Amestecurile între băuturile alcoolice şi sucuri sunt nelipsite la petreceri. Ele semnifică bogăţia, bucuria, fiind totodată şi energizante. De ce să apelaţi la serviciile unui bar, costisitoare de altfel, când puteţi prepara chiar dumneavoastră aceste minunate băuturi?  

Zmeurica autohtonă
Ingrediente: un kilogram de zmeură, un litru de rachiu alb, 100 ml rom, 500 g zahăr, vanilie.
Mod de preparare: zmeura se pune împreună cu zahărul într-o damigeană de trei litri, ce se ţine şase zile la căldură, agitând-o zilnic până se topeşte zahărul. Se pun apoi rachiul alb, romul şi vanilia. Damigeana se scutură bine şi se închide ermetic cu un dop. Se lasă la rece două săptămâni, apoi lichiorul se filtrează şi se poate consuma.

Margarita, specialitatea mexicană

Masa de Crăciun în lume

  Se spune că de Crăciun stăm la masă cu Dumnezeu. Cu lumini, colindători, cozonaci şi zahăr candel, cu oameni fericiţi şi biserici pline de credincioşi, veniţi să se bucure de naşterea Mântuitorului. Să deschidem, aşadar, împreună cartea cu îngeri, lăsându-i să poposească în casele noastre în seara de Moş Ajun şi să ciocnim un pahar cu vin.

Varza roşie, preferata spaniolilor

  În perioada Crăciunului, pe mesele spaniolilor predomină produsele „de pământ”,

Reţete vechi din moşi-strămoşi

  Este sărbătoarea Crăciunului şi nimic nu e mai firesc decât să facem o scurtă incursiune în lumea reţetelor vechi ca sfânta sărbătoare. Spectaculoase şi gustoase, reţetele speciale pe care vi le prezentăm acum sperăm să vă aducă farmecul pe care îl aveau în momentul în care au fost inventate.

Cina Crăciunului

Prepararea porcului la Ignat

  În vechile culturi, porcul a fost considerat un animal sacru, ce era sacrificat în onoarea zeilor, în cadrul unor ceremonii publice de mare amploare, din care nu lipseau actele culinare rituale, urmate de mese comune, la care oamenii mâncau în credinţa purificării şi întăririi lor prin puterea vitală a cărnii.  Sacrificarea porcului în ziua de Ignat (20 decembrie) reprezintă un adevărat ritual. Credinţa că porcul îşi visează moartea în noaptea de Ignat, prinderea şi înjunghierea animalului, efectuarea diferitelor semne rituale pe corpul acestuia constituie momente menite să preîntâmpine stingerea „seminţei” porcilor, să asigure sănătatea gazdei în anul ce va veni, să alunge spiritele rele.

Monalisa comestibilă la Beijing!

  Replici ale unor tablouri celebre, precum „Mona Tofu”, cu ochii din boabe de piper şi părul din foi de varză, şi „Cabbage Monroe”, o versiune vegetală a celebrei lucrări a lui Andy Warhol din 1967, „Marilyn Monroe” au fost incluse într-o expoziţie de artă contemporană vernisată la Beijing.

bp iulie all 30010