Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Cea mai mare prăjeală din lume!

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 22 octombrie 2005, elevii unui liceul din oraşul Klerksdorp, Africa de Sud, au pus la cale un eveniment gastronomic fără precedent.

Îngheţată de casă pentru toate gusturile

de Cristina Tache

Căldura de afară ne determină să căutăm soluţii pentru a ne răcori. Îngheţata de casă poate fi cea mai bună soluţie pentru zilele toride de vară. Vă propunem câteva idei pentru un desert delicios şi răcoritor.

Cel mai mare şniţel

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 26 septembrie 2006, cinci maeştri bucătari italieni din Asociaţia Măcelarilor au pregătit cel mai mare şniţel din lume. La prepararea lui a fost folosită carnea unui viţel de 150 kg, 30 kg de pesmet şi 200 de ouă.

Reţete cu cireşe

de Cristina Tache

Cireşul creştea în stare sălbatică în Asia Occidentală, apoi a fost adus în Europa în Antichitate de un roman. De atunci şi până în prezent, fructele acestui arbore au fost folosite în diverse scopuri, de la cele medicinale până la cele gastronomice. Pentru că au apărut cireşele şi ne bucurăm de savoarea lor, vă propunem câteva reţete ce vă vor încânta papilele gustative.

Cel mai mare mozaic din sushi

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

Indienii au reuşit să intre în Cartea Recordurilor la 17 martie 2008 cu cel mai mare mozaic de sushi din lume. Un grup de 20 de studenţi din Mumbai a realizat 15,16 metri pătraţi de sushi din care au ieşit 5.814 porţii! Bucătarilor amatori le-au trebuit nouă ore şi jumătate pentru a pregăti cele 60 kg de orez, 720 de foi de alge marine, 15 kg de somon norvegian, trei kilograme de somon japonez, cinci  litri de oţet, 750 de bucăţi de tofu, 20 de ridichi murate, un kilogram de seminţe de susan, cinci kilograme de morcovi, 15 kg de castraveţi şi trei kilograme de ghimbir murat.