Main menu

header

Reţete celebre (II)

  Arome cu parfum de istorie, amestecuri de ingrediente şi de fapte, toate acestea dau savoare grastronomiei de lux. Marii bucătari ai lumii pregătesc aceste preparate celebre după reţetele iniţiale, inspirate de personaje celebre şi faptele lor. Încercaţi-le şi dumneavoastră.

Retete celebre (I)

  Sunt cele mai scumpe preparate din lume, iar cei care îşi permit să le consume frecvent le apreciază pentru savoarea inconfundabilă. În spatele lor se ascund poveşti deosebite, bucătari rafinaţi şi personalităţi marcante. Vă propunem reţetele unora dintre cele mai renumite şi mai luxoase mâncăruri create de maeştri ai gastronomiei de-a lungul istoriei.

La Taverna lui Romică

  Restaurantul unde se întâlnesc vedetele care preferă bucatele tradiţionale româneşti şi vinurile vechi
  În ultima perioadă, tot mai multe vedete îşi deschid localuri de lux, „asezonate” cu nota proprie a personalităţii lor. Restaurantul îndrăgitului actor Romică Ţociu, „La Taverna lui Romică”, a devenit, chiar la puţin timp de la inaugurare, locul preferat al VIP-urilor, dar şi al celor îndrăgostiţi de mâncarea „ca la mama acasă”.

Un stat, un popor, o băutură! (II)

  Aproape fiecare stat are o băutură tradiţională şi, aşa cum vă promiteam în numărul trecut, continuăm prezentarea unor licori specifice diverselor naţiuni de pe mapamond.

  Peru - pisco
  Calmii şi blânzii peruani au o băutură tradiţională extraordinară: pisco. Acest coniac foarte aromat se prepară din struguri presaţi în vase de lut, ce se numesc… pisko. Peste struguri se adaugă drojdie şi zahăr, ce accentuează fermentaţia. Vinul obţinut în acest fel este lăsat la distilat şi apoi „pus la învechit” în butoaie de stejar. Un litru de pisco se obţine din şapte-opt kilograme de struguri. Localnicii beau pisco amestecat cu suc de lămâie şi zahăr.

Un stat, un popor, o băutură! (I)

  Aţi fost în Spania, deci aţi băut sangria! V-aţi petrecut vacanţa de vară în Grecia. Cum a fost ouzo? Cam acestea sunt unele dintre întrebările la care trebuie să răspundem când revenim dintr-o călătorie într-o ţară străină. Aşa cum noi avem ţuica, aproape fiecare stat are o băutură tradiţională. Vă prezentăm câteva băuturi de acest gen, reţetele cunoscute de fabricaţie şi ţara de provenienţă.

  Sangria spaniolă
  O nebunie de arome, dată de amestecul delicios de vin roşu, suc de portocale şi bucăţi de fructe (ananas, portocale, mere). Un pahar cu sangria rece, cu bucăţi de gheaţă, vă readuce cheful de viaţă în toridele veri din Peninsula Iberică. Deşi are un gust ce îmbie la băut, trebuie să aveţi mare grijă de vorba românească: „Dulce, dulce, dar te duce!”.
Reţetă: Amestecaţi într-un vas mare o jumătate de cană cu zahăr, o sticlă de vin roşu sec, o portocală, o lămâie, un kiwi, căpşuni şi un măr tăiate în cuburi mici, plus

camp oct 2

camp 300x2507