Main menu

header

Cel mai mare tort de nuntă

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 8 februarie 2004, la un târg de nunţi organizat de Cazinoul „Mohegan Sun”, din Conneticut, a fost expus cel mai mare tort de nuntă din lume, ce cântărea nu mai puţin de 6.818 kg şi măsura peste cinci metri înălţime! 57 de patiseri au lucrat de zor pentru a face acest tort monstru, care este de trei ori mai mare decât „mititelul” ce deţinea recordul până la acel moment. Din uriaşa prăjitură glazurată cu vanilie şi migdale s-au putut face 59.000 de porţii!

Reţete cu peşte

de Cristina Tache

În Duminica Floriilor, cei care au ţinut Postul Paştelui au „dezlegare” la peşte. Pentru o masă cât mai gustoasă şi îmbelşugată la ceas de sărbătoare vă propunem câteva reţete cu care să vă delectaţi invitaţii...

Chile în sos de nuci

de Claudia Stan

Bucate de Cartea Recordurilor

Chile în sos de nuci, o specialitate tradiţională mexicană, a intrat în Cartea Recordurilor la 29 august 2005, ca fiind cea mai mare porţie din lume. Preparatul, inspirat din culorile steagului mexican, conţine ardei iute (verde), sos de nuci (alb) şi seminţe de rodii (roşu) şi a fost pregătit de bucătari pricepuţi, cu ocazia Festivalului „Chile en Nogada”, ce s-a ţinut în Puebla, Mexic.

Reţete cu verdeţuri de primăvară

de Cristina Tache

Mâncarea de urzici sau de ştevie, ciorba de lobodă şi salatele de untişor sunt la mare preţ primăvara, în special în timpul postului Paştelui. Aceste verdeţuri nu sunt doar gustoase, ci şi sănătoase. O cură cu „frunze” elimină toxinele din organism şi aduce bogăţie de vitamine şi de minerale. Ca să profitaţi din plin de aceste beneficii, iată câteva reţete cu verdeţuri de primăvară.

Bucate de Cartea Recordurilor: Tabouleh

de Claudia Stan

Tabouleh-ul, o mâncare tradiţională arăbească, şi-a făcut loc în Cartea Recordurilor. Bucătari din toată Palestina au pregătit la 9 iunie 2006 cel mai mare castron cu acest preparat,  având la bază ingrediente tradiţionale, salată verde, măsline, roşii, ulei de măsline, grâu şi mentă. Gazda acestei întreceri a fost oraşul Ramallah. Castronul uriaş a stârnit admiraţia lumii arabe şi nu numai. După includerea în Guinness Book of Records, palestinienii prezenţi la eveniment au „devorat-o”.