Main menu

header

Cum obţineţi unt din diverse nuci

490 26 1de Raluca Grințescu

Caju, migdale, arahide? Puteți să le folosiți separat sau împreună pentru a face acasă o pastă delicioasă şi sănătoasă pentru tartine. Oleaginoasele (nuci româneşti, nuci braziliene, caju, arahide, migdale) pot să fie folosite pentru a prepara un unt delicios. Acesta poate să fie folosit ca înlocuitor al untului din lapte de vacă atât pe pâine prăjită, cât şi în prăjituri. Iată câteva dintre cele mai bune combinaţii de unt din nuci!

Desfătări cu afine

489 26 1de Dana Purgaru

Cuprinși de „febra” vieții de zi cu zi putem foarte ușor să omitem una dintre cele mai frumoase perioade a anului: cea în care afinii își etalează frumoasele lor mărgele negre-albăstrui. Bogate în antioxidanți și minerale, dar și pline de savoare, acestea pot fi folosite la foarte multe preparate, de la înghețată și dulcețuri până la sosuri pentru fripturi. Iată câteva dintre propunerile noastre.

Arta de a face sushi, dezvăluită de Dima Trofim: „Am o relaţie specială cu bucătăria japoneză“

488 24 1de Gabriela Niculescu

Dima Trofim, membrul formației Lala Band, pe care-l știți din serialele „Pariu cu viața” și „O nouă viață”, a împletit talentul artistic cu pasiunea pentru bucătăria japoneză și orientarea către afaceri, iar rezultatul este „Chico Chillout”, un restaurant cu mâncare japoneză, dar și europeană, deschis recent în Centrul Vechi al Capitalei. Deși în copilărie mirosul pregnant de pește l-a făcut pe artist să nu agreeze preparatele culinare ce-l au la bază, acum, cei care au gustat sushi făcut de el pot spune relaxat că Dima este expert în realizarea acestui preparat sănătos. De la el am aflat istoria sushi, dar și câteva rețete incredibil de gustoase.

Dulceţuri mai deosebite

487 26 1de Diana Georgescu

În gastronomia diferitelor popoare există dulcețuri realizate din ingrediente pe care noi le putem considera neobișnuite. Întrucât unele dintre acestea sunt cu adevărat savuroase, vă propunem câteva rețete relativ ușor de realizat, care pot adăuga o notă exotică preparatelor cotidiene.

Cum să faceţi acasă esențe naturale

486 26 1de Raluca Grințescu

Este extrem de uşor să vă produceți singuri esenţele de care aveți nevoie în diverse preparate: esenţe de lămâie, portocală, migdale, vanilie, anason, cuişoare, scorţişoară, chimen etc., prin extragerea aromei cu ajutorul unor solvenţi cum ar fi alcoolul. Indiferent că pregătiți esenţe pentru copt sau pentru a aroma diverse băuturi alcoolice (de exemplu, când faceţi cocteiluri), procedeul este acelaşi; diferă doar proporţia dintre fructele folosite şi solvent şi durata de macerare.