Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Carnea de rata preparată în diferite bucătării ale lumii

577 26 1de Gabriela Militaru

Bogată în arome, carnea de rață este nu doar delicioasă, dar și extrem de hrănitoare. Carnea de rață este prezentă în toate bucătăriile tradiționale din lume, din China până în Europa sau în America de Sud. Preparată în feluri diferite și garnisită cu soteuri de legume și chiar fructe, rața constituie o delicatesă.

Experimente din bucătăria fusion

576 26 1de Dana Purgaru

Varietatea ne condimentează viața. Pe acest adevăr se bazează și bucătăria tip fusion (numită internațional fusion cuisine) din ce în ce mai apreciată în lumea întreagă, în special de gospodinele și de bucătarii avangardiști, care adoră să experimenteze constant, dar și de curioșii mai conservatori care vor să încerce un teritoriu nou. Un lucru e cert însă: rețetele fusion fie plac, fie nu. Cale de mijloc nu există, lucru subliniat de disidenții acestui gen care îl numesc „confusion cuisine”. Și tocmai acest lucru face și mai interesant acest experiment.

Dulciuri de primăvară

575 26 1de Gabriela Militaru

În sfârșit a venit cu adevărat primăvara și, odată cu ea, se înmulțesc ocaziile de a ne simți bine în aer liber, la un picnic cu prietenii sau, de ce nu, pe terasa apartamentului, la o petrecere organizată ad-hoc. Și nimic nu poate fi mai delicios într-o zi de primăvară decât un desert dulce și răcoros. Ca să nu pierdeți timpul căutând rețete de prăjituri, iată câteva exemple de dulciuri ușor de preparat și foarte gustoase!

Reţete mănăstireşti pentru masa de Înviere

574 24 1de Andreea Radu

Odată încheiat Postul Paştelui, mesele sunt încărcate cu delicatese care mai de care mai gustoase şi mai aspectuoase. În timp ce mesele noastre abundă de preparate din miel, la mănăstiri se mănâncă doar peşte în zilele de Paşte. Părintele Efrem Băndărică de la Mănăsti- rea Dervent a oferit pentru cititorii „Taifasuri” câteva dintre reţetele preparate de el pentru masa de Paşte.

Simbolul bogăţiei şi al transformării spirituale: Cozonacii de Paşte

574 25 1de Carmen Ciripoiu

Dulce, aromat, cu nucă, stafide sau ciocolată, cozonacul rămâne simbolul Paștelui, una dintre sărbătorile fundamentale ale creștinismului. Dar oare când a apărut acest desert savuros?