Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Reţete de şerbeturi cu iz oriental

de Cristina Tache

Şerbetul este o dulceaţă de origine orientală, ce se serveşte cu multă apă. În vechime, musafirului obosit de drum i se oferea un pahar cu apă rece cu o linguriţă cu şerbet înăuntru. Şerbetul are la bază apă, zahăr şi diverse arome şi culori, funcţie de ingredientele folosite. Cele mai răcoritoare sunt şerbeturile din fructe. Vă invităm să încercaţi câteva reţete delicioase, uşor de preparat.

Cel mai lung cârnat afumat din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În decembrie 2008, la Bucureşti, 25 de persoane au pregătit în Piaţa Constituţiei un cârnat afumat uriaş, ce a măsurat 392 m lungime.

Reţete cu vinete

de Cristina Tache

Originară din India, vânăta a fost adusă în Europa în secolul al XV-lea. Încă de atunci i-au fost recunoscute extraordinarele proprietăţi nutritive şi terapeutice. Conţine multe minerale şi vitamine şi ajută la ţinerea sub control a colesterolului. Vinetele au o valoare energetică redusă, iar studiile recente au arătat că au o puternică acţiune anticancerigenă. De asemenea, sunt deosebite pentru că îşi păstrează proprietăţile nutritive chiar şi atunci când sunt preparate termic. Vă propunem câteva reţete deosebite şi gustoase pe bază de vinete.

Cea mai mare omletă ţărănească din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

La 9 mai 2009, bucureştenii, care au venit cu mic, cu mare în Parcul Izvor la Campionatul Internaţional de Gătit, au fost martorii unui nou record culinar stabilit de români.

Ceaiuri pentru amiezi plăcute

de Cristina Tache

Ce poate fi mai plăcut într-o zi călduroasă de vară decât un ceai aromat? Englezii cunosc secretul după-amiezilor liniştite în care servesc ceaiul de la five o’clock (ceaiul de la ora 17:00, o veche tradiţie britanică, păstrată cu sfinţenie până în zilele noastre). Dar nu doar ei se bucură de aceste mici plăceri, ci şi indienii, chinezii, japonezii, ruşii sau africanii. Există sute de reţete de ceaiuri, care mai de care mai aromate şi mai gustoase, perfecte pentru a încheia o zi de muncă agitată. Vă propunem câteva dintre aceste reţete, care să vă îndulcească zilele lungi de vară.