Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Bucate de Cartea Recordurilor: Tabouleh

de Claudia Stan

Tabouleh-ul, o mâncare tradiţională arăbească, şi-a făcut loc în Cartea Recordurilor. Bucătari din toată Palestina au pregătit la 9 iunie 2006 cel mai mare castron cu acest preparat,  având la bază ingrediente tradiţionale, salată verde, măsline, roşii, ulei de măsline, grâu şi mentă. Gazda acestei întreceri a fost oraşul Ramallah. Castronul uriaş a stârnit admiraţia lumii arabe şi nu numai. După includerea în Guinness Book of Records, palestinienii prezenţi la eveniment au „devorat-o”.

Reţete fără grăsimi

de Cristina Tache

Primăvara este momentul potrivit pentru detoxifierea organismului. Dacă în timpul iernii mai facem abuzuri, mâncând mai gras şi mai nesănătos, în lunile de primăvară este bine să consumăm cât mai mult fructe, legume şi mâncăruri fără grăsimi. Vă propunem câteva preparate sănătoase şi foarte uşor de pregătit.

Uleiuri pentru gătit

Găsim în magazine tot felul de uleiuri alimentare. În afară de binecunoscutul ulei de floarea-soarelui şi de cel de măsline, mai nou apărut şi folosit la noi în ţară, despre celelalte tipuri de ulei nu ştim mare lucru şi nici eticheta nu ne este de mare ajutor. De aceea vă propunem câteva informaţii de bază despre cele mai cu noscute uleiuri.

Reţete pentru micul dejun

Un mic dejun sănătos accelerează metabolismul, conferă energie trupului, dar şi creierului. De asemenea, diminuează efectul hormonilor ce contribuie la creşterea în greutate. Specialiştii în nutriţie consideră că, la micul dejun, cele mai bune sunt fibrele şi proteinele, alimentele bogate în aceste substanţe fiind digerate mai încet, întârziind mai apoi senzaţia de foame. Pentru că de cele mai multe ori nu luăm micul dejun din lipsă de timp sau de imaginaţie, vă propunem câteva variante sănătoase şi gustoase pentru masa de dimineaţă. 

Reţete de bruschete

  Bruschetele provin din bucătăria italiană şi sunt aperitive foarte apreciate în întreaga lume. Nu sunt greu de preparat, dar aduc o savoare aparte oricărui meniu. În plus, ele au rolul de a deschide apetitul pentru alte delicii culinare ce urmează să fie servite. Iată câteva reţete cu care să vă delectaţi oaspeţii la o cină cu specific italienesc şi nu numai.

Cu mozzarella

Ingrediente: 400 g baghetă, 400 g roşii, 250 g brânză mozzarella, 100 g file anchois.