Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Salate exotice

de Cristina Tache

La sfârşit de primăvară vă propunem câteva reţete cu aromă mediteraneană. Răcoritoare şi pline de vitamine, aceste salate exotice vor încânta şi cele mai pretenţioase papile gustative. Pe lângă gustul desăvârşit, veţi obţine şi un aspect şic, ce le face potrivite pentru aniversări, sărbători sau alte evenimente importante. Iată, aşadar, salata de...

Cea mai mare salată din lume

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În septembrie 2007, un nou record culinar a fost înregistrat într-un oraş spaniol din provincia Almeria, Pulpi. Astfel, un judecător al Guinness World Records s-a deplasat de la Londra pentru a valida cea mai mare salată din lume.

Artă culinară

de Elena Şerban

- Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, un eveniment de anvergură

Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber, etapa a III-a, a avut loc la Bucureşti, în Parcul Izvor, în perioada 8-10 mai. Manifestarea a adunat la start mari maeştri în arta culinară de la numeroase restaurante din Bucureşti şi din ţară, dar şi amatori, iubitori de bucătărie. Aceştia s-au întrecut în a pregăti şi expune diverse produse gastronomice în prezentări care îţi lăsau gura apă. Dar mai ales au încercat să ne convingă că mâncarea nu e „combustibil pentru oameni”, ci o plăcere.

Reţete cu spanac

de Cristina Tache

Spanacul provine din Persia şi a ajuns în Europa în secolul al IX-lea, adus de mauri. Abia după cel de-al doilea război mondial, popularitatea acestei legume a crescut datorită americanilor. „Ambasadorul” spanacului a fost eroul de desene animate - Popeye marinarul, care mânca spanac pentru a prinde forţă. Calităţile curative ale legumei se cunoşteau din timpuri străvechi, fiind numită „mătura intestinului”, deoarece curăţă şi regenerează sistemul digestiv. De asemenea, spanacul este bogat în săruri minerale, vitamine, aminoacizi şi lipide. Primăvara este un moment prielnic pentru consumul de spanac, aşa că vă propunem să încercaţi următoarele reţete gustoase şi sănătoase.

Cea mai mare salată de fructe

- Bucate de Cartea Recordurilor

Cea mai mare salată de fructe din lume a fost realizată de locuitorii din Peru. 18 tone de ananas, mandarine, mango, portocale şi papaya au fost donate de peruani pentru fabricarea uriaşei salate de fructe. Peste 50 de oameni s-au ocupat de prepararea giganticului desert, ce a fost împărţit, după omologare, în peste 25.000 de porţii! Reprezentanţii Guinness Book au validat recordul la 22 iunie 2008, recunoscând că este cea mai mare salată de fructe din istorie.