Main menu

header

Dulciuri de primăvară

575 26 1de Gabriela Militaru

În sfârșit a venit cu adevărat primăvara și, odată cu ea, se înmulțesc ocaziile de a ne simți bine în aer liber, la un picnic cu prietenii sau, de ce nu, pe terasa apartamentului, la o petrecere organizată ad-hoc. Și nimic nu poate fi mai delicios într-o zi de primăvară decât un desert dulce și răcoros. Ca să nu pierdeți timpul căutând rețete de prăjituri, iată câteva exemple de dulciuri ușor de preparat și foarte gustoase!

Reţete mănăstireşti pentru masa de Înviere

574 24 1de Andreea Radu

Odată încheiat Postul Paştelui, mesele sunt încărcate cu delicatese care mai de care mai gustoase şi mai aspectuoase. În timp ce mesele noastre abundă de preparate din miel, la mănăstiri se mănâncă doar peşte în zilele de Paşte. Părintele Efrem Băndărică de la Mănăsti- rea Dervent a oferit pentru cititorii „Taifasuri” câteva dintre reţetele preparate de el pentru masa de Paşte.

Simbolul bogăţiei şi al transformării spirituale: Cozonacii de Paşte

574 25 1de Carmen Ciripoiu

Dulce, aromat, cu nucă, stafide sau ciocolată, cozonacul rămâne simbolul Paștelui, una dintre sărbătorile fundamentale ale creștinismului. Dar oare când a apărut acest desert savuros?

Nicio masă fără peşte!

573 26 1de Silviu Ghering

Laitmotivul din titlu, atât de cunoscut nouă, românilor, are „acoperire regulamentară” 100%! Pentru că, atenție!, UNU: pe măsură ce înaintăm în vârstă și stresul este din ce în ce mai mare, memoria și concentrarea încep să ne lase... Bine-nțeles că medicii ne vor prescrie suplimente și pastile care de care mai complexe și mai scumpe ca să ne salveze, însă putem să renunțăm la îndopatul cu „buline” dacă știm câteva dintre alimentele care au darul de a ne „întări” creierul. Peștele este unul dintre acestea, în special cel gras, bogat în Omega 3, substanța care este esențială pentru buna funcționare a celulelor nervoase. O dietă bogată în Omega 3 atrage după sine un risc mai mic de a face atac cerebral sau demență senilă și încetinește procesul de îmbătrânire a creierului, îmbunătățind substanțial memoria.

Uleiul tradiţional românesc nerafinat: oloiul

572 26 1de Raluca Grințescu

În bucătăria tradiţională românească se gătea, în principal, cu oloi. Oloiul - ce nume frumos şi rotund ca o picătură - era uleiul nerafinat, obţinut prin presarea manuală a seminţelor oleaginoase.