Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Disneyul, care în Franța apare de Crăciun, la noi a sosit cu o lună mai devreme. Creat de autorii „Micii Sirene”, Ron Clements și John Musker, scenariul pornește de la un clasic de acum 90 de ani: „Moana” a lui Flaherty, o istorie exotică a unei prințese, care pornește la drum în căutarea unei insule misterioase, aflate undeva în mijlocul Pacificului. S-a încercat ca totul să fie cât mai clasic, deși desenele sunt ușor stranii, chiar dacă, firește, este vorba despre niște băștinași care nu au trăsăturile occidentalilor. Mai apare și un semizeu: Maui, supradimensionat, foarte tatuat, sprâncenat și înarmat bizar, cu o claie de păr creț și nepieptănat și niște colți de fiare suspecte, la gât. Strigătele se vor unele legendare, dar nu reușesc să-l egaleze pe Tarzan și nici măcar pe Fred Flinstone. În schimb, are o alură de dansator, gen Fred Astaire, supraponderal. Oceanul este splendid colorat, dar și periculos. Nu lipsește nici foarte la moda centenară, pe care vi-o recomand călduros în animația de sine stătătoare: „Țestoasa roșie”. Pelicula are mult umor și e concepută să funcționeze pe toate gusturile și vârstele. S-a ales ca eroină o fetiță foarte curajoasă, însoțită de un animăluț de companie. Ea va fi salvatoarea alături de stăpânul mărilor și vânturilor și va avea de înfruntat valuri și flăcări. În plus, după modelul „Harry Potter”, în care ziarele prind viață, acum e rândul picturilor rupestre să se transforme în imagini animate. Când te aștepți mai puțin, orgoliosul Maui prinde aripi și devine foarte eficient.

Vaiana/Moana

SUA, 2016

Regia: Ron Clements, John Musker, Don Hall, Chris Williams

Cu: Auli’i Cravalho, Dwayne Johnson, Nicole Scherzinger, Adriana Trandafir, Alan Tudyk, Aurelian Temișan, Temuera Morrison, Jemaine Clement, Oscar Kightley

Distribuit în România de Forum Film România

Add comment


Security code
Refresh