Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

487 31 1Culoarea afişelor din această vară este dată, în principal, de muzica populară. Este evidentă, în prim-plan, prezenţa muzicii autentice venite din lumea satului. Jucăuşă, optimistă, cu texte cu tâlc şi marii ei reprezentanţi, vedete fără fiţe, cu glasuri impresionante: vezi Maria Dragomiroiu, Petrică Mîţu Stoian sau Constantin Enceanu. În lumea folclorului, am avut bucuria s-o cunosc îndeaproape pe doamna Angela Moldovan (foto 1). Primul meu turneu în Israel, în 1969, este legat de prezenţa sa. O dulceaţă de om. Un partener de scenă loial şi relaxat, un tovarăş de drum încântător, o doamnă adevărată. Ani întregi am urmărit-o cu admiraţie, căci apariţiile sale pe scenă au fost întotdeauna un exemplu. Acum câţiva ani, am întâlnit-o într-un spectacol la Ambasada noastră de la New York. Avea deja peste 70 de ani. Când a anunţat că va cânta „Bundiţa” am avut o strângere de inimă. Aveam în minte interpretarea sa, plină de ingenuitate, din tinereţe. Surpriză! La vârsta pe care o avea acum, am văzut pe scenă o tânără fragilă, modestă şi fermecătoare. Am zis: „Asta înseamnă artă, este un mare artist!”

487 31 2Matilda Pascal Cojocăriţa (foto 2) a fost la început Miss România. Atât a fost şi este de frumoasă! L-a întâlnit pe Ştefan şi au făcut o echipă pe cinste. Frumoasa noastră a ajuns o cântăreaţă profesionistă desăvârşită şi o mare familistă. O să găsiţi întotdeauna alături de ei o atmosferă prietenească, însoţită de haz şi de voie bună. În fotografia mea o recunoaşteţi desigur pe Sofia Vicoveanca (foto 3). Cu glasul ieşit din comun, cu repertoriul său aparte, cu interpretarea sa unicat în peisajul folclorului nostru. Sofica este un om înzestrat cu toate darurile ce ţi le poate da Domnul: inteligenţă, sensibilitate şi puterea de a alege ce este cu adevărat valoros în lumea noastră artistică. Sofia este unică. Fotografia pe care o vedeţi marchează clipa când ea mi-a înmânat trofeul pentru „Cea mai iubită artistă”, pentru a doua oară. Ne-am spus vorbe de drag, de preţuire reciprocă. Vicoveanca, aşa cum i se spune, este o mare artistă şi oriunde în lume ne mândrim cu ea.

487 31 3

Add comment


Security code
Refresh