Main menu

header

535 26 1de Gabriela Niculescu

Băuturile pe bază de îngheţată sunt un deliciu recomandat în timpul verii. Cei mai mulţi oameni aleg vara, pentru a se răcori, băuturi şi alimente reci, care să îi ajute să reziste caniculei. Nu ştiu însă că în această perioadă sunt recomandate băuturile calde. Consumul de alimente reci duce la un dezechilibru al temperaturii centrale a organismului, care va produce şi mai multă căldură în lupta de a reveni la echilibrul termic normal. Vara aceasta vă propunem trei reţete de băuturi calde pe bază de îngheţată, pentru a contracara efectele neplăcute ale caniculei. Foarte simplu de realizat, reţetele sunt variate şi potrivite pentru toate gusturile.

Affogato cu îngheţată de vanilie

Ingrediente: 90 g îngheţată de vanilie și 1 espresso.

Mod de preparare: preparaţi un espresso şi puneţi-l într-un ibric din care îl veţi servi. Puneţi într-un pahar de 60 ml o cupă cu îngheţată de vanilie şi puneţi-l pe tava de servire alături de ibricul cu espresso. La momentul servirii, turnaţi băutura peste îngheţată.

Ciocolată caldă, cremoasă cu îngheţată de ciocolată

Ingrediente: 2 cupe de 90 g cu îngheţată de ciocolată, 25 ml lapte, 45 ml frişcă, pudră de cacao pentru decor.

Mod de preparare: puneţi două cupe cu îngheţată într-un recipient de metal şi pasaţi-le puţin cu o lingură, după care adăugaţi laptele. Încălziţi uşor recipientul, amestecaţi produsele până se topesc şi turnaţi într-un pahar transparent, înalt. Decoraţi cu frişcă şi cu pudră de cacao, iar apoi este gata pentru servit.

Dulce de leche espresso

535 26 2Ingrediente: 1 espresso, 2 cupe de 90 g cu îngheţată de vanilie, 25 ml lapte, frişcă, sirop de caramel.

Mod de preparare: puneţi cele două cupe cu îngheţată, laptele şi espresso într-un recipient de metal. Încălziţi la foc mic recipientul şi amestecaţi elementele până ajung la o consistenţă uniformă. Puneţi băutura într-un pahar înalt, decoraţi cu frişcă şi cu sirop de caramel.

Îngheţata recomandată pentru acest tip de băuturi este cea cu ingrediente naturale, fără emulsificatori, coloranţi artificiali şi conservanţi