Main menu

header

608 25 1de Gabriela Militaru

… cu Prosecco

Deși, în principiu, Prosecco este o băutură, vinul spumos cu care se mândresc italienii poate fi orice: de la o gustare după un prânz delicios la accesoriul potrivit pentru o petrecere reușită. Iar când este folosit ca ingredient principal pentru un cocteil, poate fi un adevărat deliciu.

Spritz cu mure și rozmarin

Ingrediente: 2 cești cu mure, 1 linguriță cu rozmarin proaspăt mărunțit, 2 lingurițe cu zahăr, 2/3 ceșcuţă cu apă plată, Prosecco.

Mod de preparare: pentru a obține siropul, combinați murele, rozmarinul, zahărul și apa într-un bol. Fierbeți mixtura timp de 20 de minute, amestecând ușor, până ce murele se micșorează. Închideți focul și lăsați siropul să se răcească puțin înainte de a-l introduce la frigider pentru câteva ore. Pentru a obține un cocteil delicios, turnați o lingură cu sirop într-o cupă de șampanie și completați cu Prosecco rece. Garnisiți cu mure și cu crenguțe de rozmarin.

Spumant cu portocale roșii

608 25 2Ingrediente: 60 ml suc de portocale roșii sau suc de grepfrut roz, 20 ml Aperol sau Campari, 20 ml sirop de rozmarin, Prosecco, gheață.

Mod de preparare: umpleți un shaker cu gheață și adăugați sucul de portocale roșii, Aperolul sau Campari și siropul de rozmarin. Agitați bine, apoi turnați o lingură din compoziție într-o cupă de șampanie. Completați cupa cu Prosecco rece și garnisiți cu portocală sau cu o crenguță de rozmarin.

Limonadă de vanilie

Ingrediente: 2 cești cu suc de mure, 150 ml limonadă concentrată, 1/2 crenguță de vanilie mărunțită, 3 lingurițe cu zahăr, Prosecco.

Mod de preparare: combinați sucul de mure, limonada, vanilia și zahărul într-un bol și amestecați până ce obțineți o mixură omogenă. Turnați o lingură din compoziția rezultată într-o cupă și completați cu Prosecco rece. Garnisiți cupa cu mure proaspete sau cu felii de lămâie.

Spumant cu anason și pere

608 25 3Ingrediente: 1/2 cană cu apă, 1/2 ceșcuţă cu zahăr, 2 fructe de anason, 1 praf de cuișoare, 1 bețișor de scorțișoară, 1 cană cu nectar de pere, Prosecco.

Mod de preparare: puneți apa, zahărul, nectarul de pere, anasonul, cuișoarele și scorțișoara într-un bol și dați la foc mic. Ţineți ingredientele pe foc până ce ajung să fiarbă şi siropul devine vâscos. Luați compoziția de pe foc și lăsați-o să se răcească timp de 20 de minute. Cu ajutorul unei site strecurați particulele mari de pară sau de scorțișoară, apoi băgați siropul la frigider. Umpleți 1/4 dintr-un pahar cu sirop, completați cu Prosecco rece și garnisiți cu anason.

Zmeură spumantă

Ingrediente: 3 linguri cu sorbet de zmeură, 4 fructe de zmeură proaspete, Prosecco.

Mod de preparare: cantitatea de sorbet este suficientă pentru două cupe. Separați deci licoarea de zmeură în două cupe, completați cu Prosecco rece și garnisiți cu zmeură proaspătă.

… cu tequila

Dacă aveți chef de puțină culoare și de multă distracție delicioasă, adăugați la meniul unei petreceri câteva cocteiluri cu tequila.

Vacanţă în Jalisco

Ingrediente: 60 ml Tequila Espelon Blanco, 30 ml sirop de Jalapeno, 75 ml suc de lămâie, 30 ml suc de ananas, 25 ml sirop simplu, apă minerală.

Mod de preparare: toate ingredientele se toarnă într-un shaker şi se agită. Se varsă apoi în pahar peste două cuburi de gheaţă şi se completează cu apă minerală. Se garniseşte paharul cu felii de ananas.

Armăsar italian

608 25 4Ingrediente: 30 ml bitter de ciocolată, 1 crenguţă de rozmarin, 30 ml Tequila Casamigos Repasado, 30 ml Amareto Lazzaroni, 15 ml suc proaspăt de lămâie, 10 ml sirop de agave, cuburi de gheaţă.

Mod de preparare: puneţi toate ingredientele într-un shaker şi agitaţi. După ce compoziţia s-a omogenizat, adăugaţi câteva cuburi de gheaţă şi agitaţi din nou. Turnaţi mixtura în cupe şi garnisiţi cu rămurica de rozmarin.

Verde de invidie

Ingrediente: 50 ml Cruz Reposado Tequila, 20 ml suc de lime, 20 ml sirop din apă și miere, 1 praf de boia de ardei roșu.

Mod de preparare: puneți ingredientele în shaker și agitați puternic. Garnisiți paharul cu praful de boia de ardei roșu.

Cocteil Paloma

608 25 5Ingrediente: 50 ml Tequila Centinela Reposado, 10 ml suc de lămâie, 60 ml suc de portocale, 180 ml suc de grepfrut, 120 ml apă minerală, felii de portocale sau cireşe proaspete.

Mod de preparare: turnaţi toate ingredientele într-un bol şi amestecaţi-le. Vărsaţi apoi mixtura într-un pahar şi garnisiţi-l cu felii de portocale sau cu cireşe proaspete.

Mojito cu mango şi ceai de mentă

608 25 6Ingrediente: 60 ml Patrón Citrónge Mango, 90 ml limonadă proaspătă, 90 ml ceai de mentă neîndulcit, câteva frunze de mentă și felii de lămâie.

Mod de preparare: agitaţi toate ingredientele într-un shaker, apoi turnaţi în paharul garnisit cu frunze de mentă şi cu felii de lămâie.

Pasiune pepene verde

608 25 7Ingrediente: 50 ml Tres Agaves Tequila Blanco, 3-4 bucățele de pepene verde (cu coajă cu tot), 50 ml sirop de hibiscus, 30 ml suc de lămâie, 30 ml apă de cocos.

Mod de preparare: siropul de hibiscus se obține fierbând frunzele de ceai și dizolvând mai apoi două linguri cu zahăr. Pentru cocteilul propriu-zis, combinați toate ingredientele și turnați-le într-un pahar, pe care îl garnisiți cu bucățele de pepene verde.

Tequila Sunrise

608 25 8Ingrediente: 60 ml suc de portocale, 60 ml tequila, 15 ml suc de grenadine, 60 ml apă minerală, cuburi de gheaţă, felii de portocale sau cireşe.

Mod de preparare: umpleți un pahar înalt cu cuburi de gheață, turnați apoi sucul de portocale și tequila. Adăugați sucul de grenadine și apa minerală și garnisiți cu cireșe sau cu felii de portocală.