Main menu

header

666 31 4de Roxana Istudor

Tacâmurile sunt pe cale să devină amintire. Cel puțin asta susțin cercetătorii britanici, care au realizat mâncarea care levitează și vine direct spre gura celui înfometat.

Boabele levitează cu ajutorul... sunetelor

Sunetele de înaltă frecvență pot fi „ajustate” în așa fel încât să îndrepte delicii culinare „în zbor” spre cei care le așteaptă, anunță „Daily Mail”. Mai exact, specialiștii de la Universitatea Sussex au izbutit să creeze mâncare - este adevărat, particule de mici dimensiuni, cam cât un bob de mazăre - care plutește. Și este garantat mai gustoasă. „Acum este un sistem care poate fi folosit mai mult în cazul gustatului decât al mâncatului propriu-zis”, explică cercetătoarea Marianna Obrist.

Gust mai intens

Potrivit realizatorilor experimentului, mâncarea care levitează prinsă în capcana sunetelor ce îi anulează greutatea are și un gust diferit. „Gustul este mai intens. Chiar și cel amar este mult mai plăcut, spun cei care au încercat acest tip de alimente”, afirmă specialistul Chi Thanh Vi. Aceasta ar putea fi o veste bună pentru părinții care încearcă să-și determine copiii să mănânce verdețuri sau să ia medicamente cu gust neplăcut, dar care sunt amuzante pentru că... plutesc.

şi Eduard Popa