Main menu

header

701 26 1de Roxana Istudor şi Florica Pintea

Pentru cei care vor să folosească avantajele tehnologiei și aplicațiile pentru telefonul mobil mai extins decât pur și simplu pentru a comanda mâncare acasă există modalități de a găti cu ajutorul acestor dispozitive, firește, dacă aveți și ustensilele necesare unei adevărate bucătării inteligente. În acest fel, gătitul așa cum îl știa generația anterioară devine astăzi o activitate plăcută și comodă, chiar amuzantă, cu rezultatele dorite.

Cocteilul perfect, prin intermediul aplicației

Aparatele bucătăriei inteligente sunt conectate, vă pot ghida prin tot procesul realizării unui meniu memorabil, vă țin la curent cu etapele, cu ceea ce se întâmplă cu mâncarea dumneavoastră și se asigură că faceți rețeta în mod corect, pentru cel mai bun rezultat. De la cafetiere la cuptoare, indiferent ce intenționați să pregătiți, electrocasnicele inteligente vin să vă susțină. De pildă, pentru a realiza cocteilul perfect aveți la dispoziție Perfect Bake Pro și Perfect Drink Pro. Sunt două cântare conectate care lucrează prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil sau pe tabletă și care vă ajută să amestecați corect băuturile care vor alcătui produsul final, în așa fel încât rezultatul să nu fie cu nimic mai prejos decât al unui profesionist. Aplicația vine și cu o mulțime de rețete, care mai de care mai atrăgătoare, ceea ce va face la final ca pregătirea unui simplu cocteil să devină o activitate plină de farmec.

Frigiderul, centru de comandă al casei

701 26 2Grație capacității noilor electrocasnice pentru bucătărie de a fi tot mai performante, stilul minimalist este pe cale de a apune, cel puțin pentru cei care își permit un frigider uriaș, cu o mulțime de facilități. Marii producători au ieșit pe piață cu vedetele anului 2018 pe acest segment, cum este, de pildă, SmartThinQ, care permite, tot prin intermediul unei aplicații, să-l verificați de sus până jos și să vedeți dacă totul este în regulă ori dacă aveți suficientă gheață pentru petrecerea-surpriză pe care o organizați. Alte frigidere la fel de impozante sunt dotate cu un ecran sensibil, care poate face aparatul să funcționeze ca un centru de comandă al întregii case. De asemenea, are încorporate camere de luat vederi care permit să verificați interiorul atunci când sunteți la cumpărături și să completați ce lipsește în timp real. Chiar dacă nu au apucat să fie testate pe termen lung, aceste frigidere promit mult din perspectiva materialelor din care sunt realizate și a înaltei tehnologii încorporate.

Cratița controlată de la distanță

701 26 3Timpul care se alocă gătitului nu mai este ce a fost. Și asta grație unei serii întregi de vase de gătit inteligente, cu tot mai multe facilități și care pot fi controlate cu mare ușurință. Una dintre aceste ultime invenții se numește Crock-Pot și permite nici mai mult nici mai puțin decât controlarea întregului proces de gătit care se desfășoară în interiorul său din orice loc v-ați afla, prin intermediul unei aplicații. Mai precis, puteți verifica temperatura, puteți schimba setările anterioare dacă a intervenit un blocaj în trafic, astfel încât mâncarea să nu se ardă până ajungeți acasă, puteți chiar să opriți cratița din gătit cu doar o operațiune pe smartphone. În acest fel, vechiul „a face mâncare” a intrat într-o nouă eră, devenind mai convenabil, mai la îndemână și mai sigur ca niciodată. Nu în ultimul rând poate fi amintită memoria bucătăriei, un mic dispozitiv inteligent care ține legătura între cei dragi când vine vorba despre acest segment atât de important al vieții de fiecare zi. Prin intermediul acestuia puteți lăsa mesaje dacă ați uitat să faceți asta doar prin intermediul unei aplicații care va face mesajul să apară acasă instantaneu.

Unul dintre dispozitivele inteligente ale momentului este termometrul pentru bucătărie, care este capabil să măsoare concomitent temperaturi diferite ale felurilor care se gătesc în cuptor și, în plus, anunță prin aplicație dacă vreun element a ajuns la temperatura dorită

Un „chef“ cu... butoane

701 26 4Dacă vreți să gătiți ca un chef fără să mai cheltuiți sume însemnate luând masa în oraș de fiecare dată când vă doriți un fel deosebit, investiția poate fi... una și bună: June Intelligent Oven. Mai precis, acest cuptor vă poate îndeplini fanteziile culinare, dă asigurări producătorul. Vine echipat cu wi-fi, cameră foto și suficientă inteligență artificială cât să cântărească, să monitorizeze și să gătească aproape orice fără să interveniți mai deloc. Tot ce trebuie să faceți este să introduceți ingredientele felului pe care doriți să-l degustați, să așteptați până ce cuptorul vă „întreabă” dacă a recunoscut corect felul respectiv, să apăsați butoanele corespunzătoare, apoi să-l lăsați să-și facă treaba. Rezultatele sunt spectaculoase, de la carne gătită impecabil și pe gustul personal la legume care lasă gura apă. Este un adevărat „chef” cu butoane și nu vă rămâne decât să asistați la spectacolul live pe care îl oferă sau, dimpotrivă, să vă vedeți de alte priorități în timp ce specialistul cu inteligență artificială vă gătește feluri de vis în propria bucătărie.