Main menu

header

de Claudia Stan

- Bucate de Cartea Recordurilor

În septembrie 2007, doi realizatori ai unei emisiuni culinare a unui post local de televiziune din Baia Mare, Titi Petruţiu şi Dan Cordea, au gătit un gulaş de 7,3 tone. 170 de voluntari i-au ajutat pe cei doi bucătari la pregătirea mâncării, suficiente pentru 21.000 de persoane. Pentru prepararea gulaşului s-au folosit circa o tonă de carne, o tonă şi jumătate de cartofi, sute de kilograme de ardei, morcovi, ţelină şi alte zarzavaturi. Vasul în care s-a pregătit gulaşul, cu o capacitate de aproximativ 8.000 de litri, are 2,5 metri înălţime şi 3 metri în diametru. Pentru ca să poată amesteca ingredientele, bucătarii s-au folosit de linguri confecţionate special, amintind de nişte... vâsle. Reprezentantul Guinness World Records a omologat recordul, umplându-i de mândrie pe băimăreni.