Main menu

header

cotnari wide

de Cristina Tache

Curăţatul, tăiatul sau descojitul alimentelor pentru gătit pot lua mult timp, însă nu şi dacă aveţi cuţitele potrivite. O gospodină trebuie să aibă în bucătărie cel puţin câteva cuţite care să îi uşureze munca. Folosiţi întotdeauna un tocător, deoarece suprafeţele improvizate grăbesc tocirea lamei cuţitului. Nu le curăţaţi în maşina de spălat vase. Se pot dezlipi mânerele, iar metalul poate rugini. Aşadar, vă oferim un mic ghid al celor mai uzuale cuţite de bucătărie.

Pentru peşte
Lama cuţitului pentru peşte este de forma unei spatule. Se foloseşte pentru separarea oaselor de peşte. Nu este ascuţit şi nici foarte dur şi se găseşte şi în varianta „pentru stângaci”. În bucătăria restaurantelor se găsesc cuţite speciale pentru realizarea fileurilor, tranşarea şi felierea peştelui.