Main menu

header

de Cătălina Rafailă

În bucătărie au loc destule accidente culinare, dezastre ce ne pot strica pofta de a mai găti. Noi ne propunem să vă spunem diverse trucuri ce vă pot scoate din încurcătură. Iată ce trebuie să faceţi când...

Prăjitura e prea uscată
Fie că focul a fost prea iute sau ingredientele au fost puse în cantităţi nepotrivite, se poate întâmpla ca prăjitura să iasă prea uscată. În acest caz ar fi bine să inventaţi repede o glazură sau un sirop cu care să o „hidrataţi” bine, îmbunătăţindu-i astfel şi aroma. De exemplu, dacă este o tartă cu fructe puteţi improviza un sirop de fructe, dacă este o prăjitură cu lămâie puteţi face o glazură fondantă sau din ciocolată albă. Membrii familiei nu îşi vor da seama şi vor crede că este doar o altă reţetă impresionantă. (va urma)