Main menu

header

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Biscuiţi Garibaldi
Numiţi după celebrul patriot şi lider italian Giuseppe Garibaldi (1807-1882), aceşti biscuiţi sunt umpluţi din belşug cu stafide sau cu fructe uscate.
Ingrediente: 100 g stafide sau alte fructe uscate, puţină sare, jumătate de pachet de unt, 150 g făină, 100 g zahăr, 2-3 linguri cu lapte.
Mod de preparare: fructele uscate se taie mărunt. Se pun făina şi zahărul într-un bol, se adaugă treptat untul şi se amestecă bine cu degetele până se omogenizează, apoi se încorporează laptele. Se întinde aluatul într-o foaie mai groasă, ce se taie în două părţi egale. Pe una dintre foi se întind stafidele sau fructele uscate şi se acoperă cu cealaltă. Se taie biscuiţi în formă de romburi şi se coc în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de 15 minute.