Main menu

header

de Ana Trifan

Multe dintre dulciurile pe care le preparaţi acasă, le gustaţi la mesele în oraş sau le achiziţionaţi din galantarele cofetăriilor poartă numele celor care le-au inventat sau ale celor cărora le-au fost dedicate. Ţarul rus Alexandru I, actriţa franceză Sarah Bernhardt, cântăreţul Elvis Presley sau soprana Nellie Melba sunt doar câteva personalităţi cărora le-au fost dedicate deserturi delicioase.

Căpşuni Romanoff (Romanov)
Vă prezentăm un alt desert care vine de la curtea dinastiei ruseşti Romanov şi care a fost inventat de un bucătar francez.
Ingrediente: 1 kg de căpşuni proaspete, 60 g zahăr pudră, 1 pahar cu suc de portocale şi 1 păhărel cu lichior de portocale.
Pentru ornare: 400 ml frişcă lichidă, 3 linguri cu zahăr pudră şi 2 linguri cu lichior de portocale.
Mod de preparare: căpşunile se taie în două, dacă sunt din cele mari, apoi se bagă la frigider într-un bol în care s-au pus zahărul, sucul de portocale şi lichiorul. Se lasă o oră la rece. Între timp se bate frişca bine cu zahărul, iar când este gata se adaugă cele două linguri cu lichior de portocale. Se scot căpşunile de la frigider şi se toarnă peste ele sucul rămas în bolul în care au stat. Se ornează cu frişcă.