Main menu

header

de Elena Şerban

Medicii ne recomandă să bem cât multe lichide. Lucru care nu e deloc neplăcut, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Reţete cu ceai
Deşi multă lume e obişnuită cu ceaiul fierbinte, care are rolul de a încălzi un organism înfrigurat, din acesta puteţi prepara şi răcoritoare excelente. În funcţie de băutura obţinută, infuzia de ceai poate fi combinată cu sucuri sau cu lichioruri de fructe, lapte, felii subţiri de fructe, frunze de mentă şi altele.
- Ceai glacé - pregătiţi 500 ml de infuzie concentrată de ceai verde. Lăsaţi să se răcească şi apoi turnaţi-o în două pahare înalte, în care aţi pus două-trei linguriţe cu gheaţă pisată. Adăugaţi zahăr după gust, felii de fructe şi mentă verde.
- Ceai cu suc de fructe - pregătiţi 500 ml de infuzie slabă de ceai verde,  negru sau din plante medicinale. Lăsaţi să se răcească, turnaţi în pahare înalte, adăugaţi suc de fructe la alegere, puneţi o linguriţă cu zahăr şi multe cuburi de gheaţă.
- Ceai cu lapte - este o băutură preferată în special de britanici. Din păcate, la noi nu este încă foarte agreată, deşi acest amestec se poate dovedi perfect pentru o zi caldă. Prepararea este foarte uşoară: amestecaţi o infuzie de ceai cu 200 ml de lapte foarte rece şi un pic de zahăr (după gust).