Main menu

header

de Elena Şerban

Medicii ne recomandă să bem cât multe lichide. Lucru care nu e deloc neplăcut, dar când ne gândim că răcoritoarele pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Suc la castron (Bowlen)
- Feliaţi un kilogram de mere, curăţate în prealabil de coajă. Puneţi-le în vas, adăugaţi coaja unei lămâi tăiată în spirală, un litru de suc de mere şi sirop de zahăr după gust. Amestecaţi aceste ingrediente şi puneţi vasul la rece în frigider. După o oră, adăugaţi un litru de apă minerală.
- Puneţi într-un castron de sticlă 100 g de căpşuni (tăiate transversal), o banană tăiată felii subţiri şi bucăţi de portocală. Turnaţi peste fructe 500 ml de suc de struguri şi zahăr după gust. Puneţi în pahare, trei sferturi, şi completaţi cu apă minerală.
- Tăiaţi două mere roşii în felii subţiri, nu foarte coapte. Puneţi-le într-un vas mare de sticlă şi adăugaţi apoi o jumătate de litru de cola, 250 ml de suc de mere, zeama de la două lămâi şi un pachet cu zahăr vanilat. Băutura se agită bine şi se consumă cu gheaţă.
- Amestecaţi 1/2 kg caise coapte cu 100 g de zahăr, 2 plicuri cu zahăr vanilat şi un litru de vin alb, demisec sau demidulce. Sucul se consumă bine răcit.