Main menu

header

de Elena Şerban

Medicii ne recomandă să bem cât multe lichide. Lucru care nu e deloc neplăcut, dar când ne gândim că băuturile pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Băuturi aperitive
Aceste băuturi care au capacitatea de a crea poftă de mâncare se pot consuma de sine stătătoare sau în combinaţie cu alte licori.
- Tăiaţi frunze de nuc în formă de tăiţei şi puneţi-le la macerat într-o soluţie de spirt alimentar (un pahar cu spirt se amestecă împreună cu un pahar cu apă). Raportul potrivit este de 500 de grame de tăiţei de frunze de nuc la 1,5 litri de soluţie. Se macerează 15 zile şi se separă lichidul de frunze. Licoarea se amestecă în must sau în vin vechi (un litru de macerat cu un litru de vin sau must).
- Puneţi la macerat zece nuci verzi tăiate în bucăţi mici într-un litru de vin alb şi 20 ml de rachiu de vin. Amestecul trebuie să stea la macerat o lună şi jumătate. După acest interval, treceţi-l printr-un tifon şi apoi îndulciţi-l după gust.
- Maceraţi timp de zece zile coaja de la trei portocale într-un litru de vin alb, sec. Adăugaţi 200 g de zahăr. În fiecare zi din cele zece agitaţi bine vasul. Filtraţi şi beţi înainte de mese.