Main menu

header

de Elena Şerban

Medicii ne recomandă să bem cât multe lichide. Lucru care nu e deloc neplăcut, dar când ne gândim că băuturile pe care le cumpărăm de pe piaţă sunt preparate cu adaosuri nesănătoase, parcă ne trece setea. Avantajul este că acum pieţele sunt pline de fructe, de aceea vă venim în ajutor cu idei de reţete cu care vă puteţi face acasă sucuri delicioase şi sănătoase.

Cocteiluri
Termenul de cocteil a ajuns în prezent să desemneze un amestec de băuturi alcoolice. Totuşi, un cocteil poate fi preparat şi din băuturi răcoritoare, iar atunci este excelent în combaterea setei. Există şi alte tipuri ale acestui preparat. Dacă este realizat prin adăugarea unei băuturi alcoolice aperitive (vermut, suc de cireşte amare şi altele) poate fi servit la antreuri sau sandvişuri. Dacă are în componenţă vinuri dulci, se bea la prăjituri sau fructe, iar prezenţa unui digestiv în cocteil îl face perfect pentru a fi băut după mese. Important! Aceste băuturi se prepară cu puţin timp înainte de a fi băute, de preferat în prezenţa persoanei care îl va consuma.
- Puneţi într-un mixer patru caise tăiate bucăţi mici, 200 ml suc de mere, sucul de la două lămâi şi 100 g de zahăr pudră. Se mixează două minute şi apoi se bea dintr-un pahar în care au fost puse două cuburi de gheaţă.
- Amestecaţi 250 ml de suc de vişine cu 250 ml de suc de mere şi 250 g de frişcă. Omogenizaţi două minute şi beţi cu multă gheaţă.
- Stoarceţi o lămâie din care veţi folosi doar jumătate din cantitatea de suc. Amestecaţi zeama cu 1/4 l suc de struguri negri, sucul de la o jumătate de portocală şi zahăr pudră (după gust).
- Faceţi un cocteil aperitiv punând într-un pahar 250 ml de suc de coacăze negre, 50 ml de votcă, o lingură cu suc de lămâie şi 100 ml de cola. Amestecaţi energic şi, înainte de a bea, puneţi în pahar două cuburi de gheaţă. Pentru o savoare deosebită, doritorii pot adăuga 50 ml de vermut.
- Amestecaţi 500 ml de suc de cireşe cu 350 ml de vin alb, 50 ml de rachiu de cireşe şi zahăr, după preferinţe. Combinaţi cu puţin sifon sau apă minerală şi beţi rece.