Main menu

header

  Restaurantul unde se întâlnesc vedetele care preferă bucatele tradiţionale româneşti şi vinurile vechi
  În ultima perioadă, tot mai multe vedete îşi deschid localuri de lux, „asezonate” cu nota proprie a personalităţii lor. Restaurantul îndrăgitului actor Romică Ţociu, „La Taverna lui Romică”, a devenit, chiar la puţin timp de la inaugurare, locul preferat al VIP-urilor, dar şi al celor îndrăgostiţi de mâncarea „ca la mama acasă”.

  „Şefa concernului, soacră-mea”
  Fără îndoială că nicăieri în Bucureşti nu poţi savura bucate mai gustoase, stinse cu vinuri vechi, ca aici, „La Taverna lui Romică”. Deschis acum patru ani în buricul Capitalei, localul are toate ingredientele, care fac din el un restaurant de calitate: bucătar experimentat şi original, personal de cea mai înaltă clasă, ambianţă elegantă, cadru primitor, servicii ireproşabile ce vin să satisfacă orice dorinţă,indiferent de exigenţa clienţilor şi, nu în ultimul rând, preparate cum nu găseşti nicăieri în altă parte. „Este un restaurant familiar, cu specific românesc, unde poţi mânca de la fasole cu ciolan şi varză călită cu cârnăciori de casă până la sărmăluţe de curcan, tocăniţă de pipoţele şi inimioare à la bunica, dar şi saramură şi plachie de crap, făcute ca la mama acasă”, mărturiseşte patronul, carismaticul Romică Ţociu. Ideea îndrăgitului comic de a avea propriul restaurant a venit „din familie”, bunicii şi străbunicii lui Romică fiind, de-a lungul timpului, deţinătorii celor mai atrăgătoare cârciumi din Craiova. „E un business de familie, dar şeful concernului nu sunt nici eu, nici soţia mea, Nicoleta, ci soacră-mea! Ea e «Doamna de Fier» a restaurantului. Cel mai important este că îl am lângă mine pe nea Ionică bucătarul, care trudeşte în breasla asta de 37 de ani. Găteşte cu plăcere şi asta se vede în bucatele de mult uitate de majoritatea oamenilor, cu care ne răsfaţă pe noi, dar şi pe clienţi”, se destăinuie Romică.

  Andreea Marin şi Ştefan Bănică adoră pastrama
  Un restaurant de talia celui patronat de îndrăgitul comic a devenit totodată şi locul unde cele mai mari vedete ale showbiz-ului autohton vin să petreacă seri de neuitat în compania tarafului „Taverna” şi să se bucure de bunătăţile pregătite cu suflet de nea Ionică. Aşa se face că personalul de „La Taverna lui Romică” a avut plăcerea de a-i servi pe Andreea Marin şi Ştefan Bănică jr, care au savurat cu nesaţ o pastramă de nota zece, în timp ce Nicoleta Luciu a uitat pentru câteva momente de grija siluetei, alegând preparate tradiţionale, al căror gust nu poate fi descris în cuvinte. Să nu uităm însă nici de „bucătarul-şef”, Dan Chişu, sau de membrii formaţiei Phoenix, de Andreea Bănică venită aici, şi nu o dată, pentru a profita din plin de o minunăţie de varză călită cu ciolan sau de năbădăioasa Giulia. Aşa cum ne-am fi aşteptat, clientul fidel al restaurantului a fost şi va fi prietenul şi colegul lui Romică, Cornel Palade, „care e disperat după pastramă, ciorbiţă ţărănească cu zeamă de varză, dar şi după păstrăvul la cuptor în foaie de varză”.

  Scriitorul Paulo Coelho a petrecut pe melodiile Corneliei Catanga
  Ambianţa extraordinară de aici l-a făcut pe marele scriitor Coelho să petreacă „La Taverna lui Romică” o noapte întreagă, acompaniat de prezentatoarea Cristina Ţopescu, cei doi ascultând până dimineaţa melodiile interpretate cu dăruire de binecunoscuta Cornelia Catanga. „Nu sunt mofturos la mâncare, dar îmi place să aibă gust. Am gătit şi eu, dar nu prea îmi mai exersez talentul culinar acum, pentru că îmi face nea Ionică tot ce-mi doresc. Vă mărturisesc că eu am învăţat-o pe nevastă-mea să gătească multe bunătăţi şi chiar şi soacră-mea a preluat multe de la mine, ea spunându-mi că şi-a schimbat stilul de viaţă datorită mie. Ce mai, sunt un ginere cum şi-ar dori orice soacră. Dar trebuie să recunosc cu mâna pe inimă că, fără soacră-mea, nu se poate nimic”, glumeşte Romică Ţociu.
Carmen Ciripoiu

  Bunătăţi à la Romică
  Specialistul nea Ionică a avut amabilitatea să le ofere cititorilor revistei Taifasuri trei reţete extraordinare. Este vorba despre renumitul borş de peşte à la Taverna, tocăniţa à la bunica şi cremă caramel à la Taverna.

  La Taverna lui Romică
Ingrediente: trei feluri de peşte (cegă, somn, şprot), legume (morcovi, ţelină), borş şi oţet, leuştean şi tarhon, ou-ochi românesc.
Mod de preparare: se fierbe peştele, se strecoară, se pun la fiert zarzavatul şi patru-cinci cartofi întregi. Se scot cartofii când sunt fierţi şi se pasează, apoi se pun înapoi în borş. Separat, în supa de peşte se face un ou-ochi românesc. Oul-ochi se pune în bolul de servire, se adaugă borşul şi separat se pune peştele, ce se serveşte cu oţet şi cu ardei iute, tocat mărunt.

  Tocăniţă ca la bunica
Ingrediente: pipote, inimi şi piept de pui, vin, usturoi, roşii, pătrunjel, sare şi piper.
Mod de preparare: pipotele, inimile şi pieptul de pui se trag la tigaie şi se sting cu vin, usturoi, roşii descojite, tocate mărunt şi pătrunjel din abundenţă. Se serveşte cu mămăliguţă.

  Cremă caramel
Ingrediente: un litru de lapte, opt ouă, 350 g zahăr, esenţă de vanilie şi de rom.
Mod de preparare: se pun laptele, ouăle, zahărul şi esenţele. Se bat bine, până se topeşte zahărul. Separat se topeşte alt zahăr, cu care se tapetează forma. Se dă la foc mic timp de două ore. Se pune apoi la rece. Se serveşte cu piersică descojită, îngheţată, frişcă şi sirop de caramel. Vă dorim poftă bună!

  Nu uitaţi! Romică Ţociu vă aşteaptă în fiecare zi la Restaurantul „La Taverna lui Romică”, de pe Strada Dristorului nr. 121.