Main menu

header

  Replici ale unor tablouri celebre, precum „Mona Tofu”, cu ochii din boabe de piper şi părul din foi de varză, şi „Cabbage Monroe”, o versiune vegetală a celebrei lucrări a lui Andy Warhol din 1967, „Marilyn Monroe” au fost incluse într-o expoziţie de artă contemporană vernisată la Beijing.

Sculpturi în… legume

  Exponatele din cadrul „Vegetable Museum” au fost create de artista Ju Duoqi, fiind alcătuite din bucăţi de ceapă, cartofi sau vinete. „În sculptură, nu îmi place să folosesc fibra de sticlă. E greu de prelucrat şi nu arată bine”, a declarat Ju.
Expoziţia conţine o piesă intitulată „Liberty Leading the Vegetables”, o parodie după celebrul tablou al lui Eugene Delacroix, „Liberty Leading The People/ Libertatea conducând poporul”.

  Ju, fostă creatoare de website-uri şi de jocuri pe computer, originară din provincia Sichuan, a început să creeze sculpturi din legume din 2006. Artista, în vârstă de 35 de ani, a declarat că a fiert, uscat şi ales cu mare atenţie bucăţile de legume înainte să le asambleze. După ce îşi fotografiază lucrările, operele sale pot fi consumate! Piesele din expoziţia lui Ju se vând, de regulă, la preţuri foarte bune.
Elena Şerban