Main menu

header

ATENTIE ! Acest site foloseste cookies.

Sunte de acord cu cele prezentate. Learn more

I understand

Conform Regulamentului European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date, Taifasuri Media SRL, are obligația de a prelucra date cu caracter personal în conformitate cu principiile de prelucrare și în condiții de securitate tehnică și numai pentru scopurile specificate în Prelucrarea datelor.

Primăvară în farfurie

571 26 1de Dana Purgaru

Leurda, denumită și usturoiul primăverii, untișorul și urzicile sunt marile vedete în această perioadă. Alături de ele, spanacul, salata și loboda vin să întregească regalul culinar de pe mesele din casele gospodinelor. Iată câteva rețete care pot oferi un plus de inspirație pentru a vă bucura de minunile verzi ale naturii renăscute.

Reţete mănăstireşti de post

570 26 1de Andreea Radu

Postul Paștelui, ce a început în acest an la 14 martie și durează până la 30 aprilie, este un bun prilej de a avea o atitudine diferită față de cea din restul anului. Pe lângă rugăciune și fapte bune, e recomandat și un regim alimentar diferit. Se știe deja că mâncarea în mănăstiri este delicioasă, motiv pentru care vă oferim câteva rețete ce pot fi gătite cu ușurință pentru a avea un post ușor și gustos. Mai mult decât atât, potrivit fețelor bisericești, se pare că, deși ingredientele par de multe ori aceleași, trebuie știut că rugăciunea face mâncarea mai gustoasă, starea spirituală a celui care gătește fiind foarte importantă.

Arome pentru popcorn

569 26 1de Raluca Grințescu

Serile de film de acasă, mersul la cinema cu prietenii, jocul de cărţi sau dominoul nu ar fi la fel fără floricelele de porumb. Mai sărate, mai dulci, sunt foarte uşor de făcut şi umplu bucătăria de aromă îmbietoare. În afară de plăcerea ronţăitului, popcornul are şi efecte curative, datorită conţinutului bogat de celuloză, ce îmbunătăţeşte digestia şi scade nivelul colesterolului. Specialiştii spun că, prin consumul de celuloză, se reduce riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, dar şi a celor digestive, precum şi a cancerului de colon. Ca să faceți impresie, ați putea încerca să preparați în casă nişte arome speciale pentru popcorn. Iată ce vă recomandăm!

Reţete Feng Shui taman bune pentru primăvară (II)

568 26 1de Iulian D. Moleianu

Continuăm să vă prezentăm reţetele propuse de bucătăria Feng Shui pentru primăvară. Preparatele sunt delicioase, iar reţetele sunt, ca de obicei, pentru patru persoane. Preparatele se servesc în castroane încălzite.

Reţete Feng Shui taman bune pentru primăvară (I)

567 26 1de Iulian D. Moleianu

Bucătăria Feng Shui se bazează pe armonia dintre energii. Primăvara, energia Yang va fi la apogeu, iar alimentaţia se schimbă, predominând hrana Yin. Lunile de primăvară trebuie să fie o perioadă de reacomodare, deoarece cumulul de energie pe care l-am depozitat în noi în lunile de iarnă este descătuşat tocmai acum.