Main menu

header

Delicii neaoşe româneşti (II)

531 26 1de Dana Purgaru

Bucatele noastre tradiționale, vechi de secole, au ajuns pe mesele de pe toate continentele grație celor care au purtat cu ei secretul preparării lor pe unde i-au purtat pașii. Deloc complicate, dar cu o savoare aparte, acestea reușesc și azi, în epoca modernă, să fie căutate și lăudate de români și de străini deopotrivă. După ce în numărul trecut v-am prezentat metodele de plămădire ale unor feluri de mâncare desprinse parcă din filele cărților de bucate îngălbenite de vreme, de la poale-n brâu, scovergi, minciunele și învârtite până la papanași, a venit rândul și altor delicii din vechea Românie, ce se prepară cu nostalgie și azi.

Delicii neaoşe româneşti (I)

530 26 1de Dana Purgaru

Care român n-a auzit de celebrele poale-n brâu, scovergi, învârtite, pesmeciori sau minciunele? Până și străinii care ne-au vizitat țara le laudă și caută secretul preparării lor. Fie că sunt din Moldova, din Maramureș ori din Oltenia, aceste delicii pe care le preparau străbunicele sunt ușor de realizat și, în ciuda simplității lor, înnobilează orice masă.

Reţete asiatice deosebite

529 26 1de Alina Anghel

De multe ori, plictisite de aceleaşi şi aceleaşi feluri de mâncare pe care le facem mereu, alegem pentru o seară ceva nou. Astăzi vă prezentăm câteva mâncăruri asiatice uşor de preparat, gustoase, aspectuoase şi interesante. Cine poate refuza o porţie de Dim Sum, cu creveţi şi cu ciuperci shiitake, chili şi ceapă verde, ouă marmorate în sos de soia, felii de Kamoboko, tartar de somon roz sau o îngheţată răcoroasă cu pastă de fasole adzuki? Mai uşor sau mai greu de preparat, reţetele următoare vor atrage câteva priviri, iar oaspeţii se vor simţi trataţi regeşte şi vor dori să repete experienţa... asiatică.

Reţete de gogoşi

528 26 1de Dana Purgaru

Unul dintre preparatele savuroase și rapide, care nu dau niciodată greș la o masă, este gogoașa. Aceasta a încântat, de-a lungul vremii, numeroase generații de „pitici” și de bunici, deopotrivă, și merge de minune fie ca aperitiv, fie ca desert. Pe lângă modalitățile clasice de preparare, există însă și versiuni inedite, deosebit de gustoase. Secretul stă în talentul la... improvizație.

Lactate de casă

526 26 1de Diana Georgescu

Tendința actuală din domeniul gastronomiei este reîntoarcerea la natură, la alimente cât mai puțin procesate și, în consecință, cât mai sănătoase. Pentru aceia dintre dumneavoastră care aveți posibilitatea să produceți lactate în propria gospodărie, am adaptat câteva rețete care să necesite cât mai puțin efort și investiții. Trebuie totuși menționat că acestea au la bază lapte natural, cu conținut minim de grăsime de 3,5%, nepasteurizat și fără aditivi.

camp 300x2507