Main menu

header

Preparate tradiţionale spaniole

533 26 1de Diana Georgescu

Amestecul de ingrediente proaspete și sănătoase, îmbinat cu aromele condimentelor meridionale, a devenit familiar în rândul populației noastre, astfel încât bucătăria tradițională spaniolă a câștigat din ce în ce mai mult teren. Am păstrat denumirile originale ale celor mai îndrăgite produse, pentru a aduce un plus de savoare binemeritat.

Calcan umplut ŕ la Răzvan Savu

533 26 1de Gabriela Niculescu

Răzvan Dan Savu (medalion), bucătar-șef la restaurantul „Valea cu Pești” de pe Transfăgărășan, ne-a oferit una dintre rețetele sale savuroase, excelentă pentru o masă deosebită alături de cei dragi. În ciuda faptului că este delicioasă, iar felul în care arată îi poate impresiona până și pe cei mai mari critici culinari, calcanul umplut se prepară destul de ușor. Pe lângă un calcan de aproximativ două kilograme, iată care sunt ingredientele și modul de preparare pentru patru porții sățioase.

Delicii cu zmeură

532 26 1de Carmen Ciripoiu

În plină vară, micuțele bobițe de culoarea rubinului, înzestrate cu o aromă inconfundabilă, ne oferă delicii gustoase, dar mai ales sănătoase. Rețete inedite și delicioase cu zmeură găsiți în rândurile de mai jos.

Delicii neaoşe româneşti (II)

531 26 1de Dana Purgaru

Bucatele noastre tradiționale, vechi de secole, au ajuns pe mesele de pe toate continentele grație celor care au purtat cu ei secretul preparării lor pe unde i-au purtat pașii. Deloc complicate, dar cu o savoare aparte, acestea reușesc și azi, în epoca modernă, să fie căutate și lăudate de români și de străini deopotrivă. După ce în numărul trecut v-am prezentat metodele de plămădire ale unor feluri de mâncare desprinse parcă din filele cărților de bucate îngălbenite de vreme, de la poale-n brâu, scovergi, minciunele și învârtite până la papanași, a venit rândul și altor delicii din vechea Românie, ce se prepară cu nostalgie și azi.

Delicii neaoşe româneşti (I)

530 26 1de Dana Purgaru

Care român n-a auzit de celebrele poale-n brâu, scovergi, învârtite, pesmeciori sau minciunele? Până și străinii care ne-au vizitat țara le laudă și caută secretul preparării lor. Fie că sunt din Moldova, din Maramureș ori din Oltenia, aceste delicii pe care le preparau străbunicele sunt ușor de realizat și, în ciuda simplității lor, înnobilează orice masă.