Main menu

header

O nouă aventură în lumea supereroilor, tratată cu destul de multă ironie, cu un Sir Anthony Hopkins care a marșat la această poveste, cu un Thor fermecător (Chris Hemsworth), al cărui tată pe ecran e nimeni altul decât cumplitul din „Tăcerea mieilor”. Nu lipsește nici Doctor Strange (Benedict Cumberbatch), care se dovedește a fi destul de afurisit, dar incomparabil mai cumsecade decât Hela (Cate Blanchett), al cărei nume are rezonanță de Iad. De Locky aproape că ți-e milă, deși are o capacitate extraordinară de metamorfozare. Hologramele sunt atotprezente și în rolul lui Hulk: Mark Ruffalo, care i-a luat locul lui Eric Bana, dar și lui Edward Norton.

Ciocanul imens rămâne o armă utilă, dar pe care deseori Thor al nostru o rătăcește. Studiourile Marvel nu se dezmint și creează decoruri demne de niște benzi desenate în 3D, efectele speciale se întrec în originalitate, trăsnete, tunete și lupte ca pe vremea gladiatorilor, într-un SF în care nu știi bine cum să te situezi temporal. Și, ca să nu se spună că sunt misogini, există și un personaj feminin pozitiv. Neașteptată este întâlnirea cu Jeff Goldblum, din înspăimântătorul „Musca”/ „The Fly” (1986), în regia lui David Cronenberg. A fost nevoie de șase scenariști care să-l ajute pe Taika Waititi, regizorul, care mai e din când în când și actor. Și încă o informație ieșită din tiparele obișnuite: înainte de începerea filmărilor, un trib maori le-a făcut o incantație de bun augur și una la final. Nu trebuie uitată muzica unui tip extrem de interesant și de talentat: Mark Mothersbaugh.

„Thor: Ragnarok“ SUA, 2017

Regia: Taika Waititi

Cu: Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Anthony Hopkins, Zachary Levi, Karl Urban, Jaimie Alexander, Benedict Cumberbatch

Distribuit în România de

Forum Film România