Main menu

header

Un film de acțiune extrem de americănesc, cu cascadorii mai mult decât spectaculoase, cu Tom Cruise în rolul principal, într-o formă fizică de invidiat, și cu muzica senzațională din serialul inițial, din 1967, compusă de neîntrecutul Lalo Schifrin, un argentinian, care se cunoaște că e și pianist, și dirijor, spre deosebire de actualul semnatar al ilustrației sonore Lorne Balfe, care pălește în fața Maestrului; scoțianul de numai 42 de ani, spre deosebire de octogenarul său coleg, încă mai are de aprofundat în ale combinației notelor de pe portativ. Ca să existe un echilibru de culoare, avem și doi actori afro-americani: Angela Bassett și Ving Rhames, pe care ca personaj îl cheamă Luther, poate cu gândul la Martin Luther King.

Surpriza este Wolf Blitzer, prezentator CNN și în viața reală. Rebecca Ferguson, fascinanta suedeză, o interpretează pe Ilsa (nume pe care îl purta și conaționala sa, mult mai cunoscuta Ingrid Bergman în „Casablanca”), iar Michelle Monaghan o întruchipează din nou pe Julia (în precedentul episod nici măcar nu apărea pe generic, atât era de mic rolul). Mașina-vedetă este BMW-ul și filmările s-au făcut în mare parte în Noua Zeelandă. Episodul următor Tom Cruise l-ar vrea în spațiu, nu știm dacă pe Marte sau pe altă planetă, dar cu multe efecte speciale, nimic nu mai e imposibil, poate doar că o să-i fie puțin mai greu să sară cu parașuta! Scenele turnate la Paris i-au încântat, firește, pe francezi, unde premiera a fost cu o săptămână mai târziu decât în România. Bătăile/cafturile sunt la ordinea zilei, distrugerile pe măsură, așa că să sperăm că n-au avut prea multe duble de tras. Iar urmăririle sunt cu motocicleta sau de pe un acoperiș pe altul. La mare înălțime. O prezență misterioasă este văduva albă, englezoaica Vanessa Kirby (Prințesa Margaret din serialul „The Crown” de pe Netflix). Cel mai simpatic este însă Benji (Simon Pegg din „Star Wars”, între altele).

„Misiune: Imposibilă. Declinul“ („Mission: Impossible. Fallout“) SUA, 2018

Regia: Christopher McQuarrie

Cu: Rebecca Ferguson, Tom Cruise, Michelle Monaghan, Henry Cavill, Simon Pegg, Alec Baldwin, Ving Rhames, Angela Bassett, Wolf Blitzer

Distribuit de: RO Image 2000