Main menu

header

De când a început să ruleze trailerul prin cinematografe, toată lumea iubitoare de patrupede a așteptat să vină Noul An, ca să descopere povestea unei cățelușe adoptate, dintr-o curte părăsită, unde inițial fusese luată, de suflet, de o… pisicuță. Băiatul cu suflet bun care hrănea felinele se înduioșează de Bella (firește, el îi dă numele) și o ia la el, deși stătea cu chirie, și proprietarul nu permitea animăluțele de casă. Noul stăpân are și o mamă (Ashley Judd, aproape de nerecunoscut, după atâtea operații estetice inutile) cu ceva probleme psihice, explicabile abia pe final. Într-o bună zi, zăpăcita noastră fuge de acasă aproape fără să vrea, după ce are un dușman neîmpăcat într-un hingher, obsedat să-și facă meseria, secondat și de poliție, de cea comunitară, a lor!

Ca să scape de legile mult prea aspre din Denver, Bella ajunge la niște prieteni, în Mexic, și ce se gândește ea? Să se întoarcă singură acasă, deși ar fi avut de parcurs vreo 600 de kilometri. Călătoria ei prin pădure, în care se împrietenește cu o pumă, este una palpitantă și cu peisaje care amintesc de „România neîmblânzită”. Interpreta, Shelby pe numele ei, a fost aleasă dintre o mie de surate lătrătoare, din câteva adăposturi. Și într-adevăr joacă remarcabil, pentru că, firește, nu a fost în niciun fel chinuită și prin urmare mimează perfect inclusiv mersul pe doar trei lăbuțe. Băiatul este Jonah Hower-King, un londonez, iar vocea Bellei este a lui Bryce Dallas Howard, roșcata inconfundabilă din „Saga: Amurg” ori din „Gold”. Regizorul pare specializat în necuvântătoare, pentru că în 2011 a ecranizat o poveste a delfinului și una despre lupii din Canada, el fiind inițial actor. Ideea de data aceasta a pornit de la cartea scrisă de W. Bruce Cameron și cu siguranță că amintește de ultracelebra întâmplare și peliculă, sponsorizată și jucată de Richard Gere: „Hachi”.

„Drumul unui câine către casă“ („A dog’s way home“) SUA, 2019

Regia: Charles Martin Smith

Cu: Jonah Hauer-King, Bryce Dallas Howard, Ashley Judd, Alexandra Shipp, Edward James Olmos, Barry Watson, Wes Studi, Chris Bauer, John Cassini, Ben Ratner

Distribuit de: InterComFilm Distribution