Main menu

header

Cel de-al nouălea Tarantino, așa cum le place tuturor să facă numărătoarea, a plecat de la Cannes exact cu ceea ce a sperat regizorul, și anume Palm Dog-ul pentru personajul lui Brandy, cățelușa extrem de bine dresată și parcă mai talentată decât toată lumea. Recunosc că Brad Pitt (care aduce amețitor cu James Dean) este senzațional în rolul dublurii, de pe ecranul hollywoodian de acum câteva decenii, a personajului interpretat voit nereușit de Leonardo DiCaprio. Aluziile la serialele vremii, printre care unele au ajuns și pe la noi, pe micile ecrane alb-negre, ca de exemplu „Mannix”, dar și referiri la emisiuni tv și drame mai mult decât îngrozitoare precum uciderea lui Sharon Tate (interpretată fără suficientă inocență de Margot Robbie, mai ales că o revedem pe cea reală, în scena în care se merge la cinema), care aștepta un copil cu Roman Polanski.

Anul acesta mai toată lumea pare obsedată de 1969, de la aselenizare la faptul divers, devenit o imensă tragedie. Al Pacino la rândul său creează un personaj de un cabotinism obositor. Se vorbește cu nostalgie de pelicula de 35 mm și de cea de 16 mm, despre westernurile spaghetti și insinuări răutăcioase la adresa lui Clint Eastwood. Multe comentarii referitoare la violența din scenariile polițiste și o bășcălie nepermisă, în ceea ce-l privește pe maestrul artelor marțiale, Bruce Lee, care e mort de mult și care nu se mai poate apăra, că altfel probabil i-ar fi tras o mamă de bătaie teribilistului Quentin. În distribuție mai apare și regretatul Luke Perry, din „Beverly Hills 90210”, și Dakota Fanning, sora juratei de la Cannes: Elle, plus un Kurt Russell (68 de ani) pentru care trecerea anilor n-a fost prea îngăduitoare!

„A FOST ODATĂ LA… HOLLYWOOD“ („ONCE UPON A TIME IN HOLLYWOOD“)

Marea Britanie, SUA, 2019

Regia: Quentin Tarantino

Cu: Margot Robbie, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt, Al Pacino, Dakota Fanning, Tim Roth, Kurt Russell, Emile Hirsch, James Marsden

Distribuit de: InterComFilm Distribution