Main menu

header

Să nu credeți că este vorba despre o emisiune cu rețete culinare și nici cu chefi prestigioși și internaționali. E doar un film polițist, absolut remarcabil, stil Agatha Christie, cu un Daniel Craig (nominalizat la Globurile de Aur) mai grozav decât în „James Bond”, pe care îl va încheia, ca protagonist, anul acesta. El este detectivul Benoit Blanc, un altfel de Hercule Poirot, poate puțin mai zeflemist, însă la fel de înfumurat. Din distribuție fac parte și Christopher Plummer, el fiind tatăl, care moare sau e omorât, rămâne să descoperim, dar și Jamie Lee Curtis, fata lui Tony Curtis și a lui Janet Leigh (protagonista lui Hitchcock din „Psycho” - 1960).

Mai toată intriga se învârte în jurul unei asistente, care-i ține de urât și-l îngrijește pe seniorul casei, actrița fiind Ana de Armas, o cubaneză cu ceva sânge spaniol, care, în scenariu, e mereu atribuită, cu bună știință, unei alte țări din America de Sud. Interesant e că, la un moment dat, pe micul ecran apare o secvență din „Verdict: Crimă”, dublat în spaniolă, cu draga noastră nonagenară Angela Lansbury, dar nu vă lăsați înșelați! Nu ea este bunicuța care ajută la deznodământ, ci texana K Callan, cu zece ani mai tânără. Doar 84 de ani. Probabil că o să vă întrebați cum ar putea ea să fie mama personajului sărbătorit care împlinea 85. Păi ce, n-ați mai văzut persoane de 103 ani? Ca de exemplu Mihai Șora sau Kirk Douglas, care de altfel a fost în România și s-a tratat la Ana Aslan, despre care se spune că găsise leacul tinereții! Sau oricum al supraviețuirii îndelungate! E fascinant de constatat că, indiferent unde s-ar petrece acțiunea, câtă vreme este vorba despre o familie extinsă, conflictele și interesele sunt cam aceleași.

„LA CUŢITE“ („KNIVES OUT“)

SUA, 2019

Regia: Rian Johnson

Cu: Ana de Armas, Chris Evans, Daniel Craig, Katherine Langford, Jamie Lee Curtis, Michael Shannon, Toni Collette, Christopher Plummer,

Joseph Gordon-Levitt

Distribuit de: Vertical Entertainment