Main menu

header

irina_nistorCine îl recomanda iniţial drept cel mai bun film al secolului al XXI-lea, chiar dacă nu s-a scurs nici un deceniu din acesta, nu exagera cu nimic. „Începutul” este un film desăvârşit. Cu multă imaginaţie şi o călătorie într-o lume aproape interzisă - cea a viselor altora, în care poţi interveni, dacă ai o echipă serioasă şi eşti cel mai grozav expert din lume.

Leonardo DiCaprio e pe cale de a primi un job: să determine un proaspăt moştenitor să împrăştie imperiul tatălui, pentru ca să nu devină mai puternic decât concurenţa. Leonardo DiCaprio pare că s-a specializat în filme stranii după ce l-a urmat pe Scorsese în proiectul „Shutter Island”. Acum a acceptat invitaţia părintelui mai recent al lui „Batman”, Christopher Nolan, şi s-a trezit într-o lume plină de fantastic, şi la propriu şi la figurat, frumoasă şi înspăimântătoare deopotrivă. Hoţul ingenios pe care-l interpretează este unul chinuit de propriul său trecut, pe care-l aflăm încetul cu încetul, sau cel puţin aşa ni se pare. Enigma cea mare e ţesută ca o pânză de păianjen, cu multă graţie şi minuţiozitate pentru a nu desluşi prea curând deznodământul. Ellen Page este o tânără foarte bine pregătită, preocupată doar de misiunea ei, iar Marion Cottilard încearcă să îşi blocheze marea iubire, căreia are a-i face nişte reproşuri. Michael Caine e pe rol de bunic şi implicit socru, mai fermecător ca niciodată, făcându-te să nu-l uiţi, chiar dacă nu apare prea mult în cele 148 de minute. Cu siguranţă că după o vizionare foarte atentă, eventual chiar două, tentaţia de a avea vise complicate o să fie şi mai mare, cu condiţia să nu dăm de un coşmar. Şi mai ales să nu ni se strecoare cineva în gând, care să ne îndemne la cine ştie ce rele.

Începutul (Inception)

SUA, 2010
Regia: Christopher Nolan
Cu: Leonardo DiCaprio, Joseph Gordon-Levitt, Ellen Page, Tom Hardy, Ken Watanabe, Dileep Rao, Cillian Murphy, Tom Berenger, Marion Cotillard, Pete Postlethwaite, Michael Caine, Lukas Caine, Lukas Haas, Tai-Li-Lee, Claire Geare, Magnus Nolan
Distribuit de InterComFilm