Main menu

header

irina_nistorNicholas Kim Coppola, alias Nicolas Cage, a avut şi perioade mai bune. Ba chiar a luat şi un Oscar pentru „Părăsind Las Vegasul” (1995). În ultima perioadă, singura excepţie, respectiv filmul unde a jucat mai de Doamne ajută, a fost „Ucenicul vrăjitor” (când ajungi să ai câte patru prezenţe anual e firesc s-o dai în bară), unde era Balthazar Blake. Acum a căpătat iar un nume de personaj cu „B”, Behmen (şi în „Ghost Rider”, filmat în România, îl cheamă... Blaze). Dar să ne întoarcem în secolul al XIV-lea, unde începe acest coşmar. Câteva presupuse vrăjitoare sunt spânzurate şi, ca să nu devină suflete rătăcitoare, trebuie să li se citească din Cartea Sfântă a lui Solomon, că altfel Lucifer abia aşteaptă să se întrupeze în vreun liliac zburător ori o ciacâră cu dinţi stricaţi. Urmează o trecere în timp de la cruciade până spre zilele noastre, cu scene de masă mult mai reuşite la Sergiu Nicolaescu în perioada sa istorică.

Mâna dreaptă a lui Cage, pentru că nu putea să plece în această încercare de unul singur, este interpretată de Ron Perlman, pe care îl şi vedem de data asta, el fiind specialist în roluri cu machiaje foarte complicate, vezi „Hellboy” sau „Frumoasa şi Bestia”, alături de una dintre fostele neveste ale lui James Cameron: Linda Hamilton.
Ca să vă treacă şi mai tare fiorii şi să vă înspăimânte tot ce poate fi o vrăjitoare, s-au gândit autorii să bage şi ciuma bubonică în ecuaţie...
Publicul va rămâne cu nostalgia lui Nicolas din „Idila căpitanului Corelli”, iar în privinţa vrăjitoarelor n-ar strica să le vadă pe cele din Salem, cu Simone Signoret, ori pe cea interpretată magistral de Marina Vladi!

„Anotimpul vrăjitoarei“

(„Season of the witch“)
SUA, Ungaria, 2011
Regia: Dominic Sena
Cu: Nicolas Cage, Ron Perlman, Stephen Campbell Moore, Stephen Graham, Claire Foy
Distribuit de: MediaPro Distribution