Main menu

header

irina_nistorPe suport electronic i-am spune „La un chat cu internetul” sau „Cum poţi să îţi cunoşti jumătatea mai bine decât ai putea crede vreodată”. Povestea are în prim-plan un soţ şi o soţie, care, din întâmplare, descoperă acest modern fel de a coresponda sentimental şi se afundă tot mai adânc într-o idilă din care regizorul Alexandru Maftei şi scenarista Lia Bugnar vor şti să iasă cu multă ingeniozitate. Gabi la pătrat, adică o mamă şi un tată al unui puşti de o mare obrăznicie, pe nume Vladimir, par a duce o viaţă cât se poate de aşezată, până în ziua în care se îndrăgostesc sau cel puţin aşa li se pare. Din acel moment încep suspiciunile în cuplu, orice aluzie e interpretată, iar liceanul sare pe ocazie ca să-şi vadă visul cu ochii, şi anume să-i convingă pe tradiţionaliştii săi părinţi să-i cumpere un calculator, de care mai ales ei vor profita.

E nostim de urmărit cum s-a abordat iubirea la orizontală, pe diverse generaţii, cum arată o petrecere cu adolescenţi, ce se ascunde în spatele unei tocilare şi cum poate fi convinsă o loază să se pună cu burta pe carte. Mai descoperim şi micile „lipeli” din timpul turneelor şi o oarecare detaşare faţă de concerte şi de public, pentru că şi artiştii sunt, până la urmă, tot oameni. Laboratoarele educaţionale devin decor erotic, trandafirul roşu este un simbol de neocolit, un orez cu lapte poate ajunge o replică de mare succes, iar turnătorii există la orice vârstă. Nu lipsesc maşinile de fiţe, nimfomanele, sărăcia şi speranţa într-un nou destin. Pe scurt, o comedie romantică, fără timp şi spaţiu, care a cucerit deja America.

Bună, ce faci?

România, Spania, Italia, 2011
Regia: Alexandru Maftei
Cu: Ionel Mihăilescu, Dana Voicu, Paul Diaconescu, Ana Popescu, Antoaneta Cojocaru, Marius Drogeanu, Alexandru Nagy, Adrian Păduraru, Gabriel Spahiu, Ioan Andrei Ionescu
Distribuit în România de Voodoo Films