Main menu

header

irina_nistorO comedie binevenită printre o grămadă de filme de groază, de-ai zice că se apropie Halloweenul. Totul se petrece într-o televiziune mică, unde o fată, încă destul de tânără, dar cu ceva experienţă, Rachel McAdams, încearcă să revigoreze o emisiune de dimineaţă, care are o audienţă aproape de zero. E drept că vorbeşte cam mult, ceea ce este obositor, dar reuşeşte să cucerească până la urmă. Soluţia ei este să readucă pe micul ecran o vedetă incontestabilă, dar pe care lumea o asocia ştirilor serioase. Actorul ales pentru asta este Harrison Ford, cuceritor la orice vârstă, chiar şi când e deosebit de antipatic şi de fiţos. Parteneră de ecran este Diane Keaton, care nici ea nu e cu nimic mai uşor de suportat.

Culisele televiziunii sunt scoase la iveală şi poate că asta este partea cea mai incitantă pentru spectator. Regizorul, Roger Michell, care ne-a dăruit şi „Notting Hill”, o comedie romantică de curând reprogramată pe la televiziuni, cu Hugh Grant şi Julia Roberts, s-a concentrat de data aceasta mai mult pe umor şi mai puţin pe iubire, fără s-o ignore însă.
Echipele de la matinal sunt foarte bine descrise, iar bucătăria din regie nu mai rămâne un secret pentru nimeni. Bârfele sunt nelipsite, precum şi insinuările ori invidiile. Orice nelinişte a starului se rezolvă cu un whisky de 50 de ani. Da, nu este o greşeală de dactilografiere, probabil că există şi aşa ceva. Soluţia, ca să facă faţă concurenţei, sunt subiectele aşa-zis tari, pline de adrenalină şi doar uneori câte unul politic, dar de marcă.

„Matinal cu scandal“

(„Morning glory“)
SUA, 2010
Regia: Roger Michell
Cu: Rachel McAdams, Diane Keaton, Harrison Ford, Patrick Wilson, Rick Younger, Mike Hydec
Durata: 102 minute
Distribuit în România de Ro Image 2000