Main menu

header

irina_nistorAparent, este un film despre droguri. Şi încă unele extrem de eficiente, care-ţi dau nu numai energie, ci şi inspiraţie dacă eşti scriitor în pană de imaginaţie. Invenţia netestată costă 800 de dolari doza. Personajul principal devine dintr-un fel de boschetar un geniu al afacerilor, fireşte îmbrăcat la patru ace şi de o eficienţă maximă. Bradley Cooper nu e doar protagonistul, ci şi unul dintre coproducători. El a reuşit să-l atragă până şi pe Robert De Niro, care, ce-i drept, joacă un pic cam plictisit, deşi nu pare să-l deranjeze că este un fel de eminenţă cenuşie malefică.

Regizorul Neil Burger a mai lucrat la o peliculă incitantă, „Iluzionistul”, drept care are grijă să pomenească de un alt magician legendar, Houdini. În film există şi o ea, interpretată de Anna Friel, un fel de Nicole Kidman mai puţin rasată.
Ceea ce o să tenteze cel mai tare e ideea că poţi să înveţi, cât ai clipi, orice limbă străină, asta pentru a dovedi încă o dată că reprezintă una dintre obsesiile omenirii. Nici Bruce Lee nu e uitat, cu tehnicile sale de luptă neîntrecute.
La un moment dat, însă, totul pare că se prăbuşeşte şi ajunge la scenele la fel de tensionate şi înspăimântătoare ca în „Lebăda neagră”. Inclusiv ideea de vampir este strecurată, ca de altfel şi mafia rusească. Plăcile tectonice intră în discuţie, fireşte, cu mult înainte de nenorocirea din Japonia, fiind mai mult sau mai puţin subtil menţionate, ca să trezească alte sperieturi.
Totul e filmat într-un ritm extrem de alert, pe alocuri cu interioare foarte estetice, iar schimbul de replici dinspre final seamănă cu un meci de tenis bine strunit.

„Dincolo de limite“

(„Limitless“)
SUA, 2011
Regia: Neil Burger
Cu: Bradley Cooper, Robert De Niro, Abbie Cornish, Anna Friel, Tomas Arana, Patricia Kalember
Distribuit în România de MediaPRO Distribution