Main menu

header

irina_nistorUltima serie - cel puţin aşa se afirmă deocamdată, dar s-ar putea reveni la cererea insistentă a publicului dependent de vrăjitori şi vrăjitorii - are peste două ore, cu efecte speciale care iau ochii, totul putând fi urmărit în 3D şi pe uluitorul IMAX.
Într-unul dintre momentele care s-au vrut foarte pertinente descoperim un fel de peşteră a lui Ali Baba, dar cum ştim că autoarea e maestră la cocteiluri din lecturi celebre nu se poate supăra nimeni pe ea. A oferit noilor generaţii şansa de a (re)descoperi plăcerea inegalabilă a lecturii.

Cea mai înduioşătoare şi spectaculoasă scenă, lucrată cu multă grijă şi neîndoios cu pasiune de regizorul David Yates, este cea finală, care, şi în plină vacanţă, îţi face o poftă nebună să te întorci la şcoală, unde să ajungi, eventual, cu trenul cinematografic, după ce ai intrat, precum omul invizibil, prin zidul fermecat şi fermecător dintre lumi: cea a realului şi cea a imaginarului. Dar până acolo nu vă temeţi! Aventurile celor trei prieteni, Harry, Hermione şi Ron, continuă. Sunt ceva mai sinistre decât până acum, dar, în mod clar, vor induce ideea că fără amici adevăraţi e greu să treci prin viaţă. Iar ca să-i capeţi trebuie multă trudă. Dar merită, pentru că ei pot deveni un scut, măcar parţial, în faţa nenumăraţilor duşmani.
Ralph Fiennes şi Helena Bonham Carter sunt, poate, mai de coşmar ca niciodată în acest sfârşit de serie, dar acest lucru s-ar putea să fie cauzat şi de faptul că se încearcă să nu fie un happy-end siropos. Tablourile mişcătoare rămân punctul de atracţie deja cunoscut şi copiat într-o mulţime de alte pelicule.

„Harry Potter şi talismanele morţii: partea 2“

„Harry Potter and the Deathly Hallows, part 2“
SUA, 2011
Regia: David Yates
Cu: Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Ralph Fiennes, Michael Gambon, Alan Rickman
Distribuit de MediaPro Distribution