Main menu

header

irina_nistorAtât de complexa actriţă australiană Nicole Kidman a ţinut enorm să joace acest rol, ba chiar a şi cofinanţat proiectul, probabil tocmai cu gândul de a aduce un strop de linişte, măcar aparentă, celor care şi-au pierdut vreodată un copil. Ideea a venit de la ecranizarea unei piese de teatru scrise în 2005 de David Lindsay-Abaire, ce a luat un Premiu Pulitzer în 2007 şi a fost nominalizată la mai multe Tony Awards, (echivalentul american al UNITER-ului), Cynthia Nixon (roşcata din „Totul despre sex”) jucând rolul principal şi primind această importantă recunoaştere. Iar mai apoi, după ce a ajuns pe 35 mm, a fost inclusă şi pe lista scurtă de la Oscaruri, unde s-au făcut pariuri serioase pe interpretarea, atât de intensă, a celei care a plecat deja cu statueta acasă pentru Virginia Woolf din „Orele”.

Povestea este construită cu mult mister chiar şi pentru cei care ştiu deja care este drama. Spectatorul este abil implicat în ceea ce se întâmplă pe ecran, aşa încât are impresia, la un moment dat, că face şi el parte din această familie atât de nedreptăţită de soartă, în care există două mame rămase fără băieţii lor, doar că în circumstanţe total diferite. Pelicula este şi o lecţie de viaţă, în care se caută soluţii de consolare, dar se şi induce ideea că pe lumea asta există tragedii adevărate, mai presus de nemulţumirile de fiecare zi.

Pentru personajul tatălui, care doar dă impresia că ar fi mai puţin lovit de această întorsătură absurdă a destinului, a fost distribuit Aaron Eckhart, impecabil ca prezenţă şi deloc intimidat de acest real star mondial, pe care îl înfruntă la cadru.

„Trezirea la realitate“

(„Rabbit hole“)
SUA, 2010
Regia: John Cameron Mitchell
Cu: Nicole Kidman, Aaron Eckhart, Dianne Wiest, Miles Teller, Tammy Blanchard, Sandra Oh
Distribuit de Transilvania Film