Main menu

header

irina_nistorNu e vorba, cum s-ar putea crede, despre numărul de telefon, ci despre un articol apărut în revista de femei „Marie Claire”, în care se spune că, în principiu, prin viaţa (şi nu numai) fiecărei femei trec, statistic vorbind, 10,5 bărbaţi. Protagonista, Anna Faris, o fată cam ciudată şi mai potrivită pentru filmele de groază decât pentru comediile romantice (dovadă „Scary Movie”), întocmeşte numărătoarea fatală şi ajunge spre 20. Excluzând câteva scene destul de ambigue şi vulgare, merită văzut pentru nunţi, mare parte dintre ele putând să fie chiar sursă de inspiraţie pentru cele de pe la noi, având în vedere că, deja s-a molipsit stilul binevenit al statului jos, al slujbei afară, în aer liber şi al muzicii pe viu, plus masa burlăciţelor sau degustarea tortului.

Foarte reuşit este genericul de început, construit pe un fel de benzi desenate, ingenioase şi cu o oarecare ironie la adresa cărţilor motivaţionale, deşi, au fost, nu o dată, sursă de inspiraţie pentru a şaptea artă. Scena cu sora geloasă (mărturisit sau nu) venită să ţină un discurs la nunta rudei de sânge e deja halucinant de des întâlnită prin scenarii pe această temă. Mai reuşit este momentul cu iubitul britanic pentru care fosta amantă se străduieşte să vorbească mai ceva ca Eliza Doolittle din „My Fair Lady” ori partida ideală ce se dovedeşte că nu o vrea de nevastă decât ca paravan pentru alegeri (mai mult nu vă spun ca să nu vă stric cheful).

Relaţia cu vecinul ultraafemeiat nu moare de originalitate, în schimb trişeria femeii care se fardează rapid şi ia şi o gură de pastă de dinţi înainte să se trezească partenerul de noapte, ca să dea impresia că e mereu frumoasă şi proaspătă, nu strică deloc ca sursă de inspiraţie.

„Care-i numărul tău?“

„What’s your number“
SUA, 2011
Regia: Mark Mylod
Cu: Chris Evans, Anna Faris, Mike Vogel, Ivana Milicevic, Thomas Lennon
Distribuit de Odeon