Main menu

header

irina_nistorTintin a ajuns pe ecranele româneşti o dată cu restul lumii şi ne poartă, cu ajutorul neîntrecutului Steven Spielberg, într-o călătorie pe mări şi ţări în căutarea, fireşte, a unei comori. Corăbiile în miniatură sau mai mari, în stilul unei animaţii foarte moderne, sunt splendide, avioanele de invidiat, dar nici motocicleta cu ataş nu este de lepădat. La baza scenariului au stat trei albume de benzi desenate cu roşcovanul ziarist belgian şi căţelul său curajos, care pleacă în căutarea navei Licorn.

Ca să nu fie prea multă plictiseală, autorul Herje a inventat un personaj extrem de nostim şi înduioşător pe alocuri, căpitanul Haddock, care nu poate fără băuturica sa, dar care în rest e foarte viteaz şi dispus să meargă până la capătul lumii ca să afle un mister bine păstrat. Tintin îi va fi de mare ajutor, pentru că nu se dă bătut şi încearcă să-i impună o cură de dezintoxicare mai puţin obişnuită.

Vocea belgianului cu trăsături adolescentine este a lui Jamie Bell, cunoscut şi îndrăgit în România prin intermediul filmului regizat de Steven Daldry, „Billy Elliot”. O altă prezenţă originală este însăşi marea cu valurile ei estetice şi periculoase deopotrivă. Căţelul Snowy, fost Milou, este un asistent de nădejde, ingenios şi cu folos, care nu-şi lasă prietenul la greu. Singura abatere ar fi întâlnirea cu o mâţă.

Printre ustensilele acestui puşti neînfricat şi foarte inspirat se numără şi o lanternă de care pare a nu se despărţi niciodată. În caz că vă întrebaţi ce e Licornul, vă dezvălui că e numele unei corăbii ce are un cal cu un corn în frunte, ca ocrotitor împotriva tuturor stihiilor.

„Aventurile lui Tintin: Secretul Licornului“

(„The adventures of Tintin: The secret of the unicorn“)
SUA, 2011
Regia: Steven Spielberg
Cu: Jamie Bell, Andy Serkis, Daniel Craig
Durata: 106 minute
Distribuit de: Intercom Film Distribution