Main menu

header

irina_nistorMark Wahlberg este vedeta acestui film, ce te ţine cu sufletul la gură atunci când un fost răufăcător, în sfârşit, ajunge pe drumul cel bun şi brusc e nevoit s-o ia de la capăt, ca să-şi salveze un cumnat descreierat, de dragul unei neveste frumoase, interpretate de gracila Kate Beckinsale (pe care o puteţi găsi vampiriţă şi în „Lumea de dincolo: Trezirea la viaţă”, îmbrăcată în nişte costume din piele impecabile şi sofisticate). Ca să scape de cumplitul mafiot, pe care într-o mare inconştienţă încercase să-l înşele mezinul familiei, se va merge în Panama, spre a aduce de acolo saci întregi cu dolari falşi. Şi totul pe un vas al cărui căpitan pare extrem de dubios.

În rolul răului absolut a fost distribuit straniul Giovanni Ribisi, pe care tocmai l-am văzut în „Jurnalul unui iubitor de rom” (dar care aici se întrece pe sine, ceea ce probabil îi va atrage o mulţime de personaje de acelaşi tip). Povestea nu e foarte originală, dar e bine lucrată şi se dovedeşte, o dată în plus, ce bun e un celular la casa omului. Indiferent unde s-ar afla el!

Spectaculos şi extrem de… cultural este finalul, când banii se pot câştiga prin cu totul alte mijloace decât cele utilizate iniţial. Cel care generează întregul conflict e o adevărată pacoste, roşcovanul Andy, interpretat de Caleb Landry Jones, un texan de 22 de ani, care a debutat ca băiatul pe bicicletă în „Nu există ţară pentru bătrâni” şi am dat de el şi prin „Reţeaua de socializare” şi în ultimul „X-Men”. Fiţi însă cu ochii pe Ben Foster, alias Sebastian Abney!

„Contrabanda“

„Contraband“
SUA, 2012
Regia: Baltasar Kormakur
Cu: Mark Wahlberg, Kate Beckinsale, Ben Foster, Giovanni Ribisi, Lukas Haas, Diego Luna
Distribuit de: Ro Image 2000