Main menu

header

…Este vacanţă şi pentru actori, de teatru şi de film. Câteva zile meritate, liniştite, la munte sau la mare, sub ploi şi soare, plus câteva pahare, toate cu excepţiile de rigoare. Excepţie frumoasă mai ales în Capitală, unde, în parcurile Bazilescu, Sebastian şi Titan, se derulează o veritabilă stagiune estivală oferită de ARCUB, sub genericul „Bucureşti - Cartier de vară”. Teatru pentru cei mici şi cei mari, comedii (în special) şi drame, jazz şi revistă, operă comică şi păpuşi, toate menite să atragă noi spectatori, dar şi să ţină proaspătă pasiunea pentru arta scenică până la noua stagiune.

…Tot acum, în vacanţă, s-a lansat un nou şi inedit proiect („Teatrul în vitrină”), la Humanitas, unde, în interpretarea actorilor Raluca Urea şi Ştefan Ruxandra (formaţi la „şcoala Dan Puric”), a prins viaţă scenică nuvela „Falsul autostop”, a reputatului Milan Kundera, în care relaţia de cuplu se înscrie într-o complexă filozofie de viaţă. Şi tot în aceste zile de vacanţă, neliniştitul Florin Piersic Jr a ajuns şi în vitrina librăriei cu primul volum din „Opere complete” (apărut la „Humanitas” şi lansat la „Green Hours”). O altă carte de artist de citit, după încântătorul „Jurnal” al Oanei Pellea. Până vom pune mâna şi pe volumul „Ionesco”, lansat zilele trecute, la Paris, de dramaturgul Andre Le Gall, care îl consideră pe părintele „Rinocerilor” drept „maestrul absurdului”.

…În „Cartierul viselor frumoase”, un punct important se află pe Strada Mihai Eminescu nr. 89, unde freneticul actor-director George Ivaşcu a pregătit, la „Metropolis”, după un repertoriu de invidiat, şi o stagiune estivală pentru bucureşteni. Au şi avut loc două premiere, ambele comedii bulevardiere. Prima, „Mincinoasa”, un spectacol monden, din moment ce în el şi-a făcut debutul profesionist… parlamentara Lavinia Şandru, absolventă de teatru, acum 12 ani, la Târgu-Mureş! Eram în vacanţă la premieră, însă voi urmări spectacolul într-un viitor apropiat, pentru a vedea, dincolo de primele opinii contradictorii, dacă doamna parlamentară a găsit PIN-ul şi pentru un succes în templul Thaliei…