Main menu

header

mircea_m_ionescu... Eveniment rar la Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”: spectacolul extraordinar „Alo, aici e Stroe”, în regia lui Biţu Fălticineanu. Spectacol de-o seară, în care s-a omagiat un secol de la naşterea uriaşului actor de revistă N. Stroe şi 80 de ani de la debutul pe scena de la „Tănase” a cuplului de aur Stroe-Vasilache. Spectacol de colecţie pe care freneticul Alexandru Arşinel - directorul la zi al Templului revistei româneşti - l-a organizat în numele istoriei, dar şi al nevoii de modele autentice. „Alo, aici e Stroe, şi roagă să-i daţi voie, să vă înveselească...” a redefinit o epocă plină de farmec pe scena revistei şi pe cea radiofonică, unde, la 1 septembrie 1932, irezistibilii Stroe şi Vasilache lansau pe unde emisiunea „Ora veselă”, ce a încântat decenii bune generaţii fără vârstă. Totul sub un veritabil jurământ de credinţă al marilor noştri actori de revistă, de la N. Stroe şi Vasilache, Tomazian, Puiu Călinescu, Horia Căciulescu şi Nicu Constantin până la contemporanii Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Cristina Stamate, Nae Lăzărescu - Vasile Muraru, dar şi schimbul de mâine Nae Alexandru - Cristian Simion, Ana Maria Donosa şi alţii: „Pentru a trăi mult şi bine, trebuie să murim zilnic un pic de râs”!

... Spectacolul de-o seară a însemnat un omagiu de suflet adus de generaţia care l-a cunoscut pe N. Stroe, dar şi cea de astăzi, care urcă treptele succesului. A fost o seară cu o „uvertură” de familie, pe scenă urcând copiii omagiatului, Eugen Stroe, venit din Israel (şi cu două caricaturi ale lui Stroe şi Vasilache făcute, în 1948, de marele actor Mircea Şeptilici; tablouri donate Teatrului „Tănase”), şi Dana, sosită din Germania, dar şi nepoţii celui care a scris istorie în revista românească. Eugen Stroe, absolvent de teatru, avea să prezinte prima parte a spectacolului, în care invitaţii de marcă s-au numit irezistibilii Florin Piersic („Am fost îndrăgostit de Stroe, o cascadă de umor”) şi Horaţiu Mălăele („Pot spune că rătăcirile mele teatrale se datorează şi lui Stroe”), veşnic tânărul Horia Moculescu, cu o ilustrare excelentă a relaţiei Artistului cu Lumea, ca şi actorii Eugen Cristea (de senzaţie în cupletul „Hip-Hop” realizat împreună cu Eugen Stroe) şi Cristina Deleanu (minunată în sceneta „Nervi” alături de Eugen Cristea). De la nemuritoarele „Truli, truli, dragă”, „Mi-a şoptit o viorea, c-ai să-mi dai inima ta” şi „Du-mă acasă măi tramvai”, care au înnobilat viaţa începutului de veac în Bucureşti, s-a trecut la partea a II-a a unui spectacol unic.

... Show ultraprofesionist al trupei de astăzi de la „Tănase”, cu substanţa divertismentului de elită extrasă din arta lui Stroe şi Vasilache. Tablouri (muzică, dans, umor) de mare efect din spectacolul „Aplauze, aplauze”, ce se joacă în prezent cu un nebun succes la public. I-am mai ovaţionat o dată pe fantasticii Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, pe Cristina Stamate, Ana Maria Donosa, Nae Alexandru, Cristian Simion şi Adrian Enache. Superbă Arhivă sentimentală!