Main menu

header

879 2 2Mai sunt câteva zile și iată că lumina ne va invada, la modul figurat, sufletul și gândurile. Imaginea este frumoasă și idilică, dar oare câți ne lăsăm cuprinși de ea cu adevărat?

Am tot povestit eu asta și cred foarte tare în ideea în care e nevoie să ne lăsăm mintea deschisă pentru a fi mai buni. În asta constă de fapt, lumina. Nu e nicidecum credința, nu e slujba de Înviere, nu e masa de după și nici petrecerile la grătar sau obiceiurile din momentele pline de haz care însoțesc sărbătoarea. Nu! Lumina este la mod figurat. Dacă ne dorim cu tot dinadinsul să fim așa cum ne place să declarăm, ei bine, e nevoie și de puțină schimbare.

În primul rând la nivel mental, unde trebuie să ne dăm seama că nu suntem miezul problemelor, că nu suntem semnificativi cu nimic și că dacă vrem respect și ordine în viață, în lume, trebuie să-l și oferim. Un soi de schimb reciproc avantajos pentru toți. Cred că lumina care ar trebui să ne inunde ar fi cea a bunului simț, a cumpătării, a lipsei de înverșunare și a simplității. Dacă le punem pe toate astea într-o desagă, atunci da, putem spune că etapa se încheie cu brio pentru noi.

Pentru mine, Paștele înseamnă nevoie de liniște, înseamnă fiecare bucățică de amintire care-mi face gândul să fie în lumea lui. Este mirosul de cozonac și gustul de drob și ouă roșii. Este bucuria de a vedea oameni dragi și desigur, momentul acela tainic pe care-l consider cel mai de preț, încă de când eram mic și mergeam la biserică, în altar. Este vorba despre clipele de poveste de la miezul nopții, atunci când, mai ceva ca într-o spovedanie, se aude imnul „Hristos a înviat“ și o mare de oameni îl cântă, care mai încet, care mai tare, dar toți la unison. Cred că este cel mai frumos și mai cald și mai sincer cântec dintre toate cele pe care le știu și le-am cântat vreodată.

De asemenea, nu e cazul să facem excese de Paște. Eu unul am fost mereu cumpătat și nu mă dau în vânt după mari pregătiri de Sărbători. Important, pentru sufletul meu, este să mă știu bine și la fel și pe cei din jur. Viața ne dă în fiecare zi o palmă și ne îmbie apoi din nou la trăit. Așa-i iureșul ei și parcă așa ne-am obișnuit și noi să o trăim, neștiind de cele mai multe ori, că există și alternative. Și cea mai bună ocazie de a experimenta una este acum, la Paște, când liniștea ar trebui să fie cuvântul de bază.

Nu știu dacă e simplu sau ușor și nici n-am rețete și nici nu mi-aș permite să ofer sfaturi cu statut de regulă. Eu unul mă deconectez de la tot câteva zile, uit de toate și mă las fericit în voia bucuriilor mele, a amintirilor, a celor pe care-i iubesc. În fond, o sărbătoare nu înseamnă a te îndopa, nu înseamnă muncă sau chin, înseamnă doar bucurie! Fiecare, desigur, după cum e firesc, cu bucuria și cu fericirea lui!

Îmi doresc să aveți un Paște cu perfecțiune în sentimente, cu lumină în ochi și pe cer, îmi doresc să vă fie bine, fiecăruia în parte și nouă tuturor, pentru a scăpa și de povara problemelor, de pandemie, de război, de griji și gânduri! Cumva, asta ar trebui să fie în mintea noastră - HRISTOS NE-A ÎNVIAT!

Eu vă aștept să mă vedeți și la televizor, pe 24 aprilie, în prima zi, la TVR 2, de la ora 15:00, cu un superconcert, dar și la Favorit TV, de la ora 20:00, cu o ediție de colecție! Și tot în prima zi de Paște voi lansa o nouă melodie, un șlagăr - ALEASA VIEȚII MELE!, pe canalul meu oficial de YouTube: FUEGO - PAUL SURUGIU! Sărbători cu bine!