Main menu

header

26-e-1Ce timpuri... grele, e drept, dar, din unele privinţe, avantajoase. Cine spera ca după ani şi ani să poată avea acasă dovada a ceea ce a făcut cu dragoste şi chin în meseria sa? Filmul, desigur, oferea această şansă, dar greu să-l iei, să-l ai acasă, să arăţi nepoţilor cine ai fost şi cine eşti. Cu acest DVD pot să am această bucurie atât eu, care am lucrat în domeniu, cât şi toţi cei care sunt iubitori de teatru şi de televiziune.

Dacă aţi şti de câte ori visam în tinereţe să am un cinematograf acasă şi să stau zi şi noapte cu ochii la ecran... Acum, dacă faci un mic efort, îţi instalezi un mic ecran şi iată-te în propriul fotoliu, cu un pahar alături, la cinematograf.

Media TVR este o societate ce se străduieşte de câţiva ani să scoată pe piaţă creaţii acumulate de-a lungul anilor prin emisiuni de divertisment, filme, piese de teatru - interpretări ale celor mai mari artişti pe care i-a avut şi-i mai are încă România.

26-e-2Am ajuns abia azi la acest subiect (deşi el e de mult în mintea mea) datorită faptului că s-a lansat mai ieri pe piaţă un DVD cu piesa „Sfântul Mitică blajinul”, a prolificului dramaturg Aurel Baranga, în regia domnului Nae Cosmescu. Am fost cu atât mai impresionată cu cât am jucat în această piesă cu mulţi actori extraordinari: Amza Pellea, Tamara Buciuceanu-Botez, Sorin Gheorghiu, D. Chesa, dar mai ales pentru că mi-am amintit de un artist de excepţie, pe care publicul nu l-a cunoscut îndeajuns niciodată, dar care a fost îndrumătorul câtorva generaţii de actori tineri talentaţi.

E vorba despre actorul Petrică Gheorghiu, profesionist cu îndemânare de bijutier, tăcut şi discret, a construit personaje unice şi a rămas în sufletul nostru un actor de mare valoare. Mi-am adus aminte cu plăcere de atmosfera de lucru încântătoare, de încredere şi de preţuirea în partener sub bagheta meseriaşului care este Nae Cosmescu. Parcă nu eram pe atunci atât de grăbiţi să plecăm care încotro, stăteam mai mult împreună pentru a crea un spectacol de referinţă. Tamara ne făcea să râdem până la lacrimi, iar ea păstra o atitudine demnă. Amza, blând, fermecător, tandru şi, alături de noi, o tânără superbă, Gabriela Popescu, plină de talent, de vervă şi de farmec. N-aş zice că viaţa a răsfăţat-o prea mult în comparaţie cu calităţile sale excepţionale.

26-e-3V-aş mai recomanda să căutaţi cu această ocazie prin librării alte DVD-uri care vă vor face serile încântătoare: „Mari comici ai ecranului”, „Toma Caragiu”, „O stea printre stele” (asta ca să mă laud), unde amintirile mele şi ale dumneavoastră se vor întâlni cu neuitatul şi extraordinarul actor Ştefan Bănică. Profesionalismul său are asemănare cu cel al lui Alexandru Arşinel, cu care, de asemenea, am lucrat ani la rând, iar năzbâtiile noastre le veţi găsi pe un asemenea DVD.

Desigur, pentru asta ar trebui să vă cumpăraţi şi un aparat pentru a viziona DVD-uri - costă azi mai puţin de zece pachete de ţigări, dar eu sper să vă aducă seară de seară o mare bucurie.